SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hastaya Evde Bakım Hizmeti

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sağlık Müdürlüğü'nün geçen yıl hizmet vermeye başladığı Evde Bakım Hizmeti'nden talep edilen hastaların yararlandırıldığı bildirildi. Malatya'da 9 ayda 95 kayıtlı hastaya 372 kez Evde Bakım Hizmeti verildiği belirtildi.

Yapılan açıklamada Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Evde Bakım Birimi hakkında bilgi aktarılarak, şunlar belirtildi:

"Sağlık Bakanlığımızın genel sağlık politikaları çerçevesinde, İl Sağlık Müdürümüzün özverili ve yoğun çabaları ile Malatya Devlet Hastanesi bünyesinde açılmıştır. Şu anda Malatya Devlet Hastanesi poliklinik binası 2. katında 2 poliklinikte evde bakım ünitesi ile ilgili hizmet vermektedir. Resmi olarak Mayıs 2008 ortalarında açılan birim, fiilen Mayıs 2008 sonunda hasta kabul etmeye başlamıştır. Başlangıçta 1 doktor,1 sağlık memuru ve 1 hemşire ile hasta ziyaretlerini sürdüren Evde Bakım Birimi Ekibi özverili çalışmaları ile Malatya halkına hizmet verme çabası içerisindedir. Bu doğrultuda şu ana kadar 95 kayıtlı hastamıza 372 kez ev ziyaretlerinde bulunulmuş ve bu ziyaretlerde hastalarımızın tıbbi muayene kontrolleri, kan ve idrar tetkikleri, yara pansumanları, çeşitli sonda uygulamaları yapılmıştır. Ayrıca psikolojik destekte bulunulmuş ve hastalığı ile ilgili olarak kendisi ve aile yakınları bilgilendirilmiştir. Yine hastalığı ile ilgili olarak eğitimleri verilmiş ve yatalak hasta bakımı ile ilgili bilgilendirici ve eğitici el broşürleri sunulmuştur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız