SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hastayız Ama Ölmedik!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor yönetimi, 30 Nisan'da olağanüstü genel kurula gitme kararı alırken, teknik heyetin raporu doğrultusunda futbolculardan takım kaptanı Fatih Sezer ve İlhan Var kadro dışı bırakıldı.

Teknik direktör Hayati Palancı, ligde kalmak için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirterek, "Biz geçen hafta içinde yaptığımız açıklamalarda kendi sahamızda rakiplerimizle karşılaşacağımızı söylemiştik. Bu maçlardan biri de Sakaryaspor maçıydı, ancak bu maçı kazanabilmek için hiçbir şey yapmadık. Bir defa kazanmak için istemek lazım. O istek ve arzu bizde yoktu. Bu zorlu virajı büyük bir kayıpla kapattık. Önümüzde 4 maç daha var. 4 maçta alınacak 12 puan bu takımı çevirebilir mi ? Çevirebilir. Ama nedense insanlar, 'olmaz. Malatyaspor öldü, kaldıralım' diyor. Biz daha hastayız. Hastayı götürüp mezara mı gömeceğiz ? Yoksa tedavi mi edeceğiz ? Biz, ölmüşüz, kaderimize razı olmuşuz. Biz derken futbolcu ve teknik heyetten bahsetmiyorum, insanları kastediyorum. Alınmamış 12 puan varken, insanlar bu takıma düştü gözüyle bakıyorsa, bizim burada durmamızın bir anlamı yok. Ligde kalma şansımız devam ediyor ve devam eden bu virajda 4 maçta 12 puanı almak için çaba sarf edeceğiz" diye konuştu.

Sakaryaspor mağlubiyeti sonrası radikal kararlar aldıklarını ifade eden Palancı, "Benim yönetim kuruluna verdiğim rapor doğrultusunda Fatih Sezer ve İlhan Var'dan faydalanamayacağımı ve kadroda düşünmediğimi söyledim. Yönetim kurulu da bu iki oyuncuyu kadro dışı bıraktı. Sezon sonunda yönetim yeni yapılanmada düşünür mü düşünmez mi bilmiyorum, ama Malatyaspor'un şu anki durumuna bu iki oyuncunun faydalı olabileceğini düşünmüyorum" dedi.

Hafta sonunda deplasmanda oynayacakları Adanaspor maçının final niteliği taşıdığını belirten Palancı, "Haftanın ilk antrenmanı diyebiliriz. Futbolcuları elbette ki toparlayacağız. Profesyonel teknik adam ve futbolcunun işi bu. Neticede bir maç ve biz o maçı kazanmaya gideceğiz. Çünkü, biz bunu moral bozukluğuna bağlamadan eğer ki final diyorsak, kazanmak zorundayız. Her maçımız zor. 4 final maçı oynayacağız. İçerdeki maçlarımız da kolay değil. Sahaya çıkıp aslanlar gibi oynamak zorundayız. Taraftara
söylenecek bir şey yok. Sağ olsunlar desteklerini esirgemiyorlar, ama ortada bir de haklı oldukları gerçeği var. Taraftarlara da bir şey söyleyemiyorsunuz. Destek var, evet tamam, ama bu takım bitmedi. Bu takımın Adanaspor maçı var. Taraftarlarımızın desteğine orada da ihtiyacımız var" dedi.

Öte yandan Malatyaspor Genel Koordinatörü Şerif Fırat ise, Malatyaspor yönetiminin olağanüstü genel kurul kararı aldığını söyleyerek, "Yönetim kurulumuz asıl ve yedekleri imzaları tamamlamak için çalışıyordu. Yönetim kurulumuz 3 arkadaşımızın imza vermeyişinden dolayı olağanüstü genel kurul kararı aldı. 30 Nisan Perşembe günü saat 10.00'da genel kurul yapılacak. Çoğunluk sağlanamadığı takdirde 7 Mayıs Perşembe günü yapılacak. Bunu bütün Malatya kamuoyuna duyuruyoruz" dedi.

Sezon sonuna kadar kadro dışı bırakılan futbolcularla ilgili olarak ise Fırat, "Malatyaspor'da son Sakaryaspor maçıyla ilgili başarıyı yakalayamadığınız zaman bazı sorunları kendi içinizde çözmek zorundasınız. Hocamızın vermiş olduğu rapor doğrultusunda ve yönetim kurulumuzun aldığı kararla Fatih Sezer ve İlhan Var sezon sonuna kadar izinli sayılmaları kararı alındı. Bu karar oyuncularımıza tebliğ edildi. Zaten bu iki arkadaşımız bugün antrenmanımıza da çıkmadılar. Bugünden itibaren bu arkadaşlarımızın Malatyaspor'la ilişikleri kesilmiş durumda" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız