SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hat ve Kaligrafi Sergisi

A- A+ PAYLAŞ

Hat ve Kaligrafi Sanatçısı Kerem Taydaş'ın eserlerinin yeraldığı sergi Kongre ve Kültür Merkezi'nde açıldı.

Sergiyle ilgili olarak Malatya Kent Konseyi'nden şu açıklama yapıldı:

"2011 yılına damgasını vuran Malatya Yazıyor kampanyası yıl içerisinde düzenlenen etkinliklerle doludizgin devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde sonuçları açıklanan ve yaklaşık iki yüz kişinin başvurduğu “Neden Yazmalıyız?” konulu ödüllü kompozisyon yarışmasının ardından kültürümüzde önemli bir yere sahip olan güzel yazma sanatını ön plana çıkarmak amacıyla Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Hat ve Kaligrafi Sergisi” açıldı.

Hat ve Kaligrafi Sanatçısı Kerem Taydaş’ın eserlerinin sergilendiği açılış programına Malatya Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Güven, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turan Özkan, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Kazancı ve sanatseverler katıldı.

Serginin açılışını yapan Malatya Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Güven, Malatya Kent Konseyi’nin başlattığı Malatya Yazıyor kampanyası çerçevesinde birçok etkinlik düzenlendiğini, Hat ve Kaligrafi Sergisi’nin de bu çalışmalardan biri olduğunu belirterek, Kaligrafi ve Hat sanatçısı Kerem Taydaş’ı bu genç yaşında yaptığı güzel eserlerinden dolayı tebrik etti.

Kaligrafi ve Hat sanatçısı Kerem Taydaş’ın yaptığı eserler arasından en çok dikkat çeken eser İstiklal Marşı’nın on kıtasının hat yazısıyla yazıldığı eser oldu. Bu eser ile ilgili bilgi veren Taydaş, İstiklal Marşı’nın etrafındaki sembollerin tarihsel süreç içerisinde varlıklarını sürdüren Türk Devletlerini ifade etiğini belirtti.

Osmanlı Tuğrası’nda Adalet, Ahlak ve Kültür Var…

Eserlerinin çoğunda Osmanlı İmparatorluğu’nun tuğrasını da kullanan sanatçı, Osmanlı Tuğrası’ndaki ana hatların ne manaya geldiği hakkında bilgi verdi. Taydaş; Osmanlı Tuğrası’ndaki çizgilerden Osmanlı İmparatorluğunun üç kıtada adaleti, ahlakı ve kültürü ile bayrak dalgalandırdığını ve bu anlayış doğrultusunda hüküm sürdüğünü söyledi.

Kaligrafi ve Hat sanatçısı Kerem Taydaş tarafından hazırlanan, yaklaşık 40 eser 24 Haziran Cuma günü saat 19.00’a kadar ziyaretçilere açık olacak." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız