SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hata Binayı Teslim Alanda'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi'nin Ekim ayı toplantılarının bugünkü bölümünde sağlık yatırımları ele alındı. Meclisin Eylül toplantısında, meclise bugüne kadar gelmediği için başkan Abdurrahman Atay tarafından eleştirilen İl Sağlık Müdürü Dr. Sezai Demirel, Ekim toplantısında kurumunun yatırım tekliflerini dile getirdi. Demirel, açıklamaları sırasında, Doğanşehir Devlet Hastanesi lojmanlarına "çürük" raporu verildiğini de dile getirdi ve "Hata binayı teslim alanda" diye konuştu.

İl Özel İdare Genel Sekreterliği salonunda, Abdurrahman Atay'ın başkanlığında yapılan il genel meclisi toplantısında 2008 yılı yatırım programı hakkında bilgi veren Sağlık İl Müdürü Sezai Demirel, 112 acil yardım birimine tam donanımlı 10 adet ambulans, hastanesi olmayan ilçelere entegre hastane kurulması, sağlık ocağı ve sağlık evleri onarımları yapılması ve Merkez Dilek Kasabası'ndaki sağlık ocağının il tipi sağlık ocağına dönüştürülme taleplerini iletti.

Doğanşehir ilçesi meclis üyesi Cahit Sarı, ilçesindeki sağlık ocağında 30 personel bulunmasına rağmen, ilçeye bağlı 10-15 bin nüfuslu Erkenek Kasabası'ndaki sağlık ocağındaki personel sıkıntısını dile getirdi.

2001 yılında tamamlanan Doğanşehir Devlet Hastanesi lojmanlarına çürük raporu verildiği ve buranın boşaltıldığının da dile getirildiği toplantıda söz alan Sağlık İl Müdürü Sezai Demirel, "Hata, binayı teslim alanda"diye konuştu. Demirel, burası için 100 bin YTL iyileştirme parası geldiğini dile getirdi.

SU KAYNAKLARI
Toplantıda, içme ve sulama suyu sıkıntıları da meclis üyeleri tarafından dile getirildi. Hekimhan meclis üyesi Sait Özoğlu, küresel ısınmayla birlikte su kaynaklarının azaldığına dikkat çekerek, KÖYDES kapsamında verilen paraların ağırlıklı olarak içme ve sulama suyunda kullanılmasını önerdi. Gerekirse göletlerde, İsrail'deki gibi su kaybının olmaması için plastik gölet uygulamasını öneren Sait Özoğlu, "Allah insanların yüzüne bakıp yağış vermezse, küresel ısınmadan dolayı çok sıkıntı çekileceğe benziyor"dedi.

Toplantı sonunda, Doğanşehir İlçesi Erkenek Kasabası'nda şişe suyu tesisi kurmak için müracaat eden Özışık Şirketi'nin talebi ticaret ve sanayi komisyonuna havale edildi. Hacı Yusuflar ve Karatepe köylerinin talebi olan, 217 bin YTL'nin İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından karşılanması kabul edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız