SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hatalı Polisi Korumayın'

A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet Müdürlerine “korumacı sistemden vazgeçmeleri” tavsiyesinde bulunarak, “210 bin polisin benim için hepsi değerli. Ama hata yapan varsa onları korumayalım. Bunu yaparsanız teşkilata yazık edersiniz. Bizim esas hassasiyetimiz bu teşkilatı korumak olmalıdır. Hata yapanları, yanlış yapanları cezalandırmak ve temizlemek gerekir. Biz bunu yaparsak teşkilatımıza katkıda bulunmuş oluruz” dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nce 81 ilin Emniyet Müdürleri Ankara’ya çağrıldı. Toplantıda, 2009 yılı değerlendirmesi yapıldı, 2010 yılı perspektifinin gözden geçirilmesi ve Türkiye’deki güvenlik ile ilgili sorunlar ayrıntılarıyla masaya yatırıldı. Toplantıya İçişleri Bakanı Atalay ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal da katıldı. Atalay, özetle şunları söyledi:

"İşkenceye ve kötü muameleye sıfır tolerans uygulaması ile işkenceyi ülke gündeminden çıkardık.

Çeteler ve organize suç örgütlerinin neredeyse tamamı çökertildi. 2009’da 43 ilde 119 organize suç operasyonunda 2 bin 200 çete üyesi yakalandı.

Nezarethaneler temiz olsun ama mutlaka kameralı olsun. Bu hem vatandaşımızı koruyacak, polis merkezlerinin şeffaflığını sağlayacak, hem de polisimizi koruyacak.

Bunlarda şimdiye kadar başarılı olan iller var, başarısız iller var. Ben bu eksikler için 6 ay süre veriyorum.
Uygulamalarda kimlik gösterme gibi bir konularda sorun olmasın. Polisimizin kimliği daima yanında üniforması ve sicil numarasının ötesinde ve görev kimliğini vatandaşa göstersin. Burada her hangi bir sorun istemiyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız