SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hataya Düşülmemeli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:55:31
A- A+ PAYLAŞ

Düzenlediği basın toplantısında konuşan İİBF’liler Derneği Başkanı Murat Karaca, “İŞKUR’UN yaptığı hataya diğer kurumlar düşmemeli” dedi.

İİBF’liler Derneği Başkanı Murat Karaca, basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“İŞKUR Nisan ayında 713 personel alacağını bildirdi ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik bu alımın 500’üne herhangi bir lisans programından mezun olan herkesin başvurabileceğini açıkladı, Bu açıklama üzerine İİBF mezunları toplulukları aracılığı ile İŞKUR’un böyle bir alım yapmasının kamu menfaatini olumsuz etkileyeceğini, zira her işin niteliğine uygun bölümlerden mezun kişilerce yapılmasının gerekliliğini dile getirdik.

Diğer bölümlerden bu kadrolara alım yapılmasının Genel İdari Hizmetler (GİH) kadrolarında çalışabilme niteliği olmayanların halka hizmet vermesini istemektir. Bu durumun halka kaliteli hizmet anlayışı olan hükümetimizce mutlaka değiştirilmesi gerekir. Personel giriş çıkış hızının artmasının kamu kaynaklarının israf edilmesine neden oluyor. Genel İdari Hizmetler Sınıfında yer alan kadrolara sadece İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun gençlerin atanması gerekir.

Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik’in 7 Eylül 2013 günü resmi twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ‘@csgbfarukcelik 4001 Ailesi biz size güvenerek İŞKUR'a 713 kişi aldık ama siz ilk 7 ayda yüzde 30’unuz İŞKUR’dan ayrılarak bizi terk ettiniz. Duyurulur’ diyerek aslında diğer kurumlara yapacakları alımlarda, iş ve mezun olunan bölüm uygunluğunun göz önünde bulundurulması sinyalini de verdi.

Biz İİBF’liler Derneği olarak Sayın Bakanın bu yaklaşımının yakın zamanda alım yapacak PTT tarafından da dikkate alınmasını arzuluyoruz.

Alınan personelin yüzde 30‘unun yaptığı işe uygun olmaması nedeniyle ayrıldığı gerçeğinin kurumların hizmetini aksatıyor. Bunun için PTT yönetimi ile temasa geçtik ve PTT tarafından yakında yapılacak olan alımlarda 350 binden fazla İİBF’li genç mezunun ve kurumun ortak menfaatinin dikkate alınacağına ilişkin inancını koruyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız