SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hatay'da 3 Şehit

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:43:57
Hatay'da 3 Şehit
A- A+ PAYLAŞ

Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Kuzuculu kasabasındaki Atatürk Parkı'nın üst tarafındaki ormanlık alanda teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit sayısı 3'e yükseldi. 
 
Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki terörist saldırıda şehit sayısı 3 oldu. Dörtyol'un Kuzuculu Beldesi'nde meydana gelen terörist saldırıda bir binbaşı, bir üsteğmen ile bir teğmen şehit düştü. Kuzuculu Belediye Başkanı Bekir Toksoy, ilçeye 20 kilometre mesafedeki Amanos dağlarının iç kısmında operasyonda bulunan jandarma özel harekat askerlerine, PKK'lı teröristler tarafından roketatarlı saldırı gerçekleştirildiğini belirtti. Başkan Toksoy, askerlerin roketli pusuya düşürülmesi sonucu bir binbaşı, bir üsteğmen ile bir teğmenin şehit olduğunu, iki askerin de yaralandığını belirtti. Yaralı askerlerden birinin durumunun ağır olduğunu bildiren Toksoy, "Yerleşim alanına 20 kilometre mesafede yaşanan bir terör hadisesi. PKK'nın çirkince bir eylemi.. Milletimizin başı sağ olsun." açıklamasında bulundu
 
HATAY'ın Döryol İlçesi'ne bağlı Kuzuculu Beldesi'nin Amanoslar Dağları eteğinde göreve giden jandarma özel hareket timine PKK'lı teröristler tarafından yapılan roketatarlı saldırıda Binbaşı Erhan Dikmen, Üsteğmen Aytaç Kaya ve Teğmen Ahmet Tarım şehit oldu. Saldırıda 2 asker de yaralandı. Saldırının ardından başlatılan sıcak takip operasyonunda, ilk bilgilere göre 4 terörist ölü ele geçirildi.
 
Dörtyol İlçe Jandarma Komutanlığı'na ait askeri araçla sabah saat 07.45 sıralarında Amanos Dağları eteğindeki Kuzuculu Beldesi'nin Kocadüz Yaylası yakınlarında göreve giden jandarma özel harekat timine, PKK'lı teröristler yüksek tepelerden ormanlık alandan roketatarlı saldırı düzenlendi. Teröristlerin saldırısında isabet alan askeri araçta bulunan 3'ü subay 5 asker yaralandı. Timde bulunan diğer askerler yaralı subaylar ile askerleri Dörtyol Devlet Hastanesi'ne kaldırırken, diğer timler de roketli saldırıya gerçekleştiren teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlattı. Dörtyol Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirilen İskenderun Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Erhan Dikmen, Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya ve Jandarma Teğmen Ahmet Tarım şehit olurken, ağır yaralı 2 asker de yoğun bakıma alındı.
 
ÇATIŞMADA SÜRÜYOR Saldırının ardından Jandarmanın Karahasan Paşa Kışlası'ndan çok sayıda asker bölgeye sevk edildi. Kaçan teröristlerin peşine düşen jandarma timleri, saat 09.30 sıralarında PKK'lılarla sıcak temas sağladı. 'Teslim ol' çağrılarına ateşle karşılık veren PKK'lılar ile jandarma arasında çatışma çıktı. İlk belirlemelere göre 4 PKK'lı ölü ele geçirildi.
 
Silah sesleri bölgedeki yaylalardan da duyuldu. Ancak bölgenin çok sarp ve sık ağaçlarla kaplı olması nedeniyle operasyonun güçlükle sürdürüldüğü belirtildi.
 
VALİLİK AÇIKLAMASI Şehit haberini alan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz hemen Dörtyol Devlet Hastanesi'ne gitti. Vali Lekesiz, burada Dörtyol Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit ve askeri yetkililerle bir değerlendirme toplantısı yaptı.
 
ŞEMDİNLİ'DE 1 ŞEHİT

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nin Derecik Beldesi’nde de iç Güvenlik Hudut Tabur Komutanlığı’na, Irak’taki PKK’lı teröristler havanlı saldırı düzenledi. 
 
Olay, bugün saat 14.40 sıralarında Irak sınırında bulunan Derecik Beldesi’nde meydana geldi. Irak topraklarından Derecik İç Güvenlik Hudut Tabur Komutanlığı’na PKK’lı teröristlerce havan toplu saldırı düzenlendi. Saldırıda bir güvenlik görevlisi şehit oldu, bir güvenlik görevlisi ise yaralandı.
 
Yapılan saldırıya güvenlik güçleri, anında karşılık verilirken, tabur ve aynı bölgede bulunan Omurlu karakolundan da saldırının yapıldığı bölgeye obüslerle top atışları yapıldı.
 
Bu arada kobra tipi helikopterler de aynı bölgede sürekli uçuş yaptı. Aynı saatlerde ise 2 savaş uçağının Yüksekova yönünden gelerek Irak yönüne doğru gittikleri gözlendi.
 
VALİLİKTEN AÇIKLAMA
 
Hakkari Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada ise şöyle denildi: 
"Vatanın bölünmez bütünlüğü için mücadele eden güvenlik güçlerimize, Derecik Beldesi'nde Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından haince yapılan hava atışı sonucunda bir güvenlik görevlisi şehit olmuş, bir güvenlik görevlisi de yaralanmıştır. Bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için karadan ve havadan başlatılan operasyonlar devam etmektedir. Miletimizin başı sağolsun.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız