SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hatay'daki Sır TIR

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:09:43
Hatay'daki Sır TIR
A- A+ PAYLAŞ

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Hatay’da durdurulan ve içinde mühimmat olduğu ileri sürülen TIR'ın Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in emri ile aranmadan bırakıldığını iddia ederek, "Görevlerini yapmak isteyen güvenlik güçlerinin işleri yapması engellenmiştir" dedi. 

Eryılmaz, CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl ile birlikte yaptığı basın toplantısında, Çarşamba günü saat 18.00-19.00 sularında Kırıkhan ilçesi sınırlarında silah yüklü olduğu iddiasıyla bir TIR'ın jandarma tarafından durdurulduğunu belirterek, "Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın görevlendirdiği özel yetkili cumhuriyet savcısı olay yerine gelerek TIR'ı incelemek istemiştir. Bu arada olay yerine gelen MİT elemanlarının buna karşı çıktığı ve aramaya engel olduğu bilgisi alınmıştır" dedi

TIR'ın aranıp aranamayacağı konusunda görevlendirilen cumhuriyet savcısı ile MİT mensupları arasında tartışma çıktığı bunun üzerine Hatay Valiliği'nin yazılı talimatıyla TIR'ın aranmasının-incelenmesinin önlendiği ve TIR'ın MİT mensupları tarafından alınıp götürüldüğü yönünde bilgi alındığını anlatan Eryılmaz, “Söz konusu TIR'ın Reyhanlı ilçesinden yüklenip Kilis Öncüpınar Gümrük Kapısı'na doğru gittiği bilgisi alınmıştır. Hatay Valiliği'nin yazılı talimatı üzerine jandarma, görevlendirilen cumhuriyet savcısına herhangi bir işlem yapılamayacağını ifade etmiştir. Anlaşılan o ki silah yüklü olduğu anlaşılan TIR'ın incelenmesi ve el konulmasına siyasi iktidarın müdahalesi olmuştur. Valilik makamı, yazılı talimat göndererek silah yüklü olduğu iddia edilen TIR'ın MİT mensuplarınca oradan uzaklaştırılmasına imkan sağlanmıştır. Savcılar bu olayın peşine düşmelidir” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız