SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hatay'dan Konuklar

A- A+ PAYLAŞ

Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Hatay ilinden Malatya'ya 120 öğrenci geldi.

Hatay'dan gelen öğrencilere Fen Lisesi okul bahçesinde bir karşılama töreni düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel ve Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut'un yanı sıra projede görevli öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, kendisinin de Hataylı olduğunu hatırlatarak, öğrencilerin sıcak bir memleketten yayla havası olan Malatya'ya geldiklerini bunun öğrencilere iyi geleceğini söyledi. Becel, Gönül Köprüsü Projesi'nin 2 yıldır uygulanan güzel bir proje olduğunu ifade ederek, "Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının bu projeye finanse olması başlı başına güzel bir uygulama. Ben, şimdiki nesli kendi dönemimize göre çok şanslı görüyorum. Eğitim hayatımız boyunca bulunduğumuz yerden ilk dışarıya çıkmamız üniversite sınavına girmekle mümkün oldu. Kendi bulunduğumuz yerden başka kültür ve yaşamların olduğunu hayal bile edemezdik. Ama sizler çok daha erken yaşlarda başka şehir ve ülkeleri görme şansına sahipsiniz. Buda eğitimin bir parçası. Kültürümüzle de buluşmak adına bunun bir fırsat olduğunu düşünüyorum" dedi.

Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut ise, "Gönül Köprüsü Projesi ismiyle de gönülden geçen çok güzel bir proje. Sponsorluğunu Turkcell yapıyor. Geçen yıl Türkiye genelinde 100 bin öğrenciye yönelik yapılan uygulama bu yıl biraz gecikme nedeniyle 10 bin öğrenciye düşürüldü. Bu yıl Hatay'dan buraya öğrencilerimiz geldi. İlimizin imkanları çerçevesinde öğrencilerimiz 3 gün 4 Darende, Yeşilyurt, Battalgazi ve Kale ilçelerimizi gezecekler. Bunun yanında Kömürhan, Pınarbaşı, Gündüzbey ve Sultansuyu'na da geziler düzenleyeceğiz. Öğrencilerimiz son iki günde ise bizim tespit ettiğimiz aileler ile bir araya gelerek, onların çocuklarıyla kaynaştırılacak" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız