SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hatırlar mısın Hocam?!.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:10:35
A- A+ PAYLAŞ

Yıllar önce, dönemin İstanbul Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan ile İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mesut Parlak arasında geçen kayısı diyaloğunu, Hürriyet Gazetesi yazarı Vahap Munyar köşesinde yazdı.

Munyar'ın yazısı şöyle:

"Başbakan neden bir avuç kayısı yedi

AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Cemal Akın ile Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın öncülük ettiği 15-20 kişilik bir grupla, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun odasındayız.

Görüşmenin temelinde Malatya kayısısının THY uçaklarında ikram mönüsüne alınması, böylelikle tanıtımına, tüketimine katkıda bulunması konusu var.

Kentle ilgili çeşitli kurumların temsilcileri kayısının yararları üzerinde dururken, Malatya Eğitim Vakfı (MEV) Başkanı Prof. Mesut Parlak, doktor olduğunu anımsatıp söze girdi:

- Kayısı, potasyum açısından çok zengindir. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.

Sonra 1996 yılına döndü:

- İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne Dekan olduğumda Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’ydı. Bana kutlama ziyaretine geldi. Ben de masamda ikram için gün kurusu kayısı bulundururdum. Kendisine ikram ettim, çok ilgisini çekmediğini gördüm.

O gün Erdoğan’a söylediklerini anımsadı:

- Kendisine, “Bu kayısıdan yerseniz gelecekte Başbakan da olursunuz, Cumhurbaşkanı da” dedim.

2005’te İstanbul Üniversitesi Rektörü olduğunda da Erdoğan’dan tebrik telefonu aldığını vurguladı:

- Sayın Başbakan, “Hatırlar mısın Hocam, ikram ettiğin kayısıdan bir avuç almıştım” demişti.

Prof. Parlak’ın Başbakan’la kayısı muhabbeti, rektörlük sonrası hakkında soruşturma yürütülmesini frenlemeye yetmedi..."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız