SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hatlara Helikopterli Denetim

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:19:42
Hatlara Helikopterli Denetim
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ’da bulunan TEİAŞ 13. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü tarafından kiralanan helikopter sayesinde, bölgedeki tüm enerji nakil hatlarındaki arızalar kontrol edilerek arızaların kısa sürede giderilmesi sağlanacak. TEİAŞ 13. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürü Bahattin Yıldırım, ilk uçuşun yapıldığını ve Elazığ’da soğuk kış şartları nedeniyle arızalı olan noktaların tespitinin yapıldığını söyledi. 

TEİAŞ 13. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü, ulaşımı zor olan enerji nakil hatlarındaki arızaları kiralanan helikopterle tespit edecek. Grup Müdürü Bahattin Yıldırım düzenlediği basın toplantısında çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Yıldırım, bu sayede zaman ve eleman konusunda rahatlayacaklarını ifade ederek, "Teşekkülümüz bünyesinde 50 bin kilometreye ulaşan 380 kV ve 154 kV enerji iletim hatlarımızın, helikopterlere monte edilen video kamera, termal kamera, korona kamera ve fotoğraf kamerasından oluşan elektro-optik ekipmanlarla havadan kontrol edilerek, hatlarımızın arızalı veya arıza olabilecek yerlerinin tespit edilip kayıt altına alınması, belirli formatta ve periyotta raporlanması, arıza hallerinde arıza yerinin tespiti, arıza mahaline personel veya malzeme nakli işlerine Mart 2014 tarihi itibariyle başlanmıştı. Bingöl, Malatya ve Tunceli’de yağan sulu kar neticesinde 380 kV Beyhan 1 - Diyarbakır Enerji İletim Hattı'nda ve 154 kV Ferrokrom - Bingöl Enerji İletim Hattı'nda oluşan buz yükleri nedeniyle bazı direklerimiz yıkılmıştır. 380 kV Beyhan 1 - Diyarbakır Enerji İletim Hattı'nda yıkılan direklerin bazılarına kar araçlarıyla ulaşım sağlanamadığı için genel müdürlüğümüz ile helikopter firması arasında yapılan sözleşme gereği arıza yerine personellerimizi ulaştırmak, arıza yerinde tespit yapmak ve malzeme taşınmasını sağlamak için helikopter istenmiş, helikopter 14 Ocak’ta grup müdürlüğümüze intikal ettirilmiş ve 15 Ocak’ta da ilgili hatlarda arıza tespit işlerine başlanılmıştır" dedi. 

Yıldırım ayrıca, arızaları tespit edilen noktalarda sorunların kısa sürede giderileceğini sözlerine ekledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız