SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hatlarda Ciddi Hasar Var'

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:13:06
'Hatlarda Ciddi Hasar Var'
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye genelinde bir çok yerde olduğu gibi Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl'de hatlarda oluşan hasarlardan dolayı elektrik arızası meydana geldi. 

2 gündür devam eden şiddetli fırtına nedeniyle bir çok ilde elektrik arızası meydana geldi. Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş., tarafından yapılan açıklama da da Malatya, Bingöl ve Tunceli bölgelerinde şebekede ciddi hasarlar olduğundan dolayı elektrik kesintilerinin sürdüğü belirtildi. Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, "Bölge genelinde iki gündür devam eden özellikle şiddetli rüzgara dayalı olumsuz hava şartları nedeniyle dağıtım şebekemizde ciddi hasarlar meydana gelmiştir. Şirket bünyesinde oluşturulan kriz merkezi ile gelişmeler anlık olarak takip edilmekte olup, tüm ekiplerimiz arızaların giderilmesi için seferber edilmiştir. Ancak an itibariyle hasarın meydana geldiği bazı bölgelere halen ulaşım sağlanamamaktadır. Bu nedenle Malatya ilinde Pütürge ilçe merkezi ile bağlı mahallelere, Bingöl ilinde Kiğı, Yedisu ve Adaklı ilçe merkezleri, Servi beldesi ile bağlı köylere, Tunceli ilinde Pertek, Nazimiye, Ovacık, Hozat, Çemişgezek ilçe merkezleri ve bağlı köylere elektrik verilememektedir. Ulaşım sağlanan bölgelerde onarım çalışmaları hızla yürütülmekte olup kesinti olan bölgelere mümkün olan en kısa sürede elektrik verileceğini bildiririz" denildi.

Öte yandan Elazığ'ın Palu ilçesine bağlı yaklaşık 30 köyde fırtına nedeniyle zaman zaman elektrik akımlarının kesildiği öğrenildi.

Sivas Yolu Tek Şeritten

Sivas-Erzincan karayolunun Kızıldağ mevkiinde kar ve tipi nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. 

Edinilen bilgiye göre, Sivas-Erzincan karayolunun Zara ve İmranlı ilçeleri ile Kızıldağ mevkiinde kar ve tipi nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. Karayollarına bağlı ekipler kar ve tipi nedeniyle kapanan yolda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Dün ulaşıma kapatılan Sivas-Malatya karayolunda ise ulaşım tek şeritten kontrollü sağlanıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız