SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hava Desteği Sürüyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:49:54
Hava Desteği Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ
 
Etkili olan kar yağışı sonrası Pütürge 'ye bağlı 18 köy yolunun kapalı olması nedeniyle,  vatandaşların gıda sıkıntısı çektiğinin bildirilmesinin ardından, Malatya Valiliği ve Pütürge Kaymakamlığı tarafından yardım hazırlıkları yapıldı. Valiliğin talebi üzerine devreye giren 2. Ordu Komutanlığı, yardımların ulaştırılması için Kara Havacılık Alay Komutanlığı'ndan askeri helikopterlerin gönderilmesini sağladı. 
 
Pütürge Kaymakamlığı, Malatya  İl Özel İdaresi ve Kimse Yok mu Derneği tarafından hazırlanan gıda paketleri, askeri helikopterlerle köylere ulaştırıldı.  Köylere toplam 486 adet gıda paketi dağıtılacağı öğrenildi.
 
"2-3 METREYİ BULMAKTA"
 
Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili İrfan Kaya, "Malatya genelinde uzun süre yağan kardan dolayı en çok etkilenen ve yolları kapalı bulunan Pütürge'nin 18 köyüne acil gıda ihtiyaçları olan yardım paketleri Kara Kuvvetleri'ne bağlı helikopterler ile ulaştırıldı .Bu köylerin bulunduğu yerler dik yamaçlarla çevrili, yağan kar ve oluşan tipi yüzünden yer yer kar kalınlığı 2-3 metreyi bulmakta, çığ oluşma ihtimali yüksek olduğu gibi yer yer çığ düşmekte, tüm olumsuz hava koşullarına rağmen buralarda iş makinelerimiz yol açma çalışmalarına devam ediyor" ifadelerini kullandı.
 
İLK ETAPTA 100 KOLİ
 
Kimse Yok mu Derneği Malatya Şube Başkanı Ahmet Temel ise, "Pütürge ilçesinde 18 köyde oturan vatandaşlara gıda yardımı yapılacağını, Malatya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın talebi üzerine öğrendik. İlk etapta 100 koli hazırladık" dedi.  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız