SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hava Kirliliği 'Hassas' Seviyede

0
Güncellendi - 2018-02-09 04:36:39
Hava Kirliliği 'Hassas' Seviyede
A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkezde hava kalitesi indeksi 'hassas' seviyesine geldi.

Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün Çöşnük Mahallesi'ndeki hava kalitesi izleme istasyonundan alınan günlük (24 saatlik) ölçüm verilerine göre, hava kalitesinin 'hassas' seviyesine geldiği görüldü. 07.02.2018 Çarşamba günü saat 17.00'de alınan son 24 saatlik veriye göre; Partiküler Madde (PM10) ortalaması 104 mikrogram/metreküp olarak kayıtlara geçerek 'hassas' seviyesinde seyretti. Partiküler Maddenin (PM10) 24 saatlik ortalamasının AB üye ülkelerinde sınır değerinin 50 mikrogram/metreküp, ulusal sınır değerinin ise 60 mikrogram/metreküp olduğu öğrenildi.

En Tehlikelisi!..

5 temel kirletici için hava kalitesi indeksi hesaplanmaktadır. Bunlar; partikül maddeler (PM10), karbon monoksit (CO), kükürt dioksit (SO2), azot dioksit (NO2) ve ozon (O3) dur. Partikül madde kirleticisi (PM10), tüm kirleticiler arasında en zararlı ve tehlikeli olanıdır. Solunum yolu ile alınan PM10 kirleticisine solunun sistemi direnç gösteremez, bu kirletici ciğerin derinliklerine kadar ulaşır ve nüfuz eder. Bu yabancı kirleticilerin vücuttaki organlarla reaksiyona girerek sağlık problemi meydana getirmeye başlar.

Ulusal Hava Kalitesi İndeksi Kesme Noktaları

Ulusal Hava Kalitesi İndeksi 24 saat ortalamasına göre Partiküler Madde (PM10) kesme noktaları ise şöyle :

İYİ : 0-50 mikrogram/metreküp

ORTA : 51-100 mikrogram/metreküp

HASSAS : 101-150 mikrogram/metreküp

SAĞLIKSIZ : 151-200 mikrogram/metreküp

KÖTÜ : 201-300 mikrogram/metreküp

TEHLİKELİ : 301-500 mikrogram/metreküp

Savaş BARIŞ, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Börü (6 yıl önce)
    Malatya son 5 yılda en az 10.000 kök ağaç kesildi en az diyorum oda tahminen söylüyorum Bostanbaşı Fahri kayahan Tecde Çilesiz vs vs buralar tamamen betona gömüldü kayısı cenneti memleketimiz yerle bir oldu Malatya tamamen koca bir şantiye ye döndü gerçekten rezalet bir memleket oldu kim ne derse desin Malatya bitti Hepimize geçmiş olsun !!..
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilal (6 yıl önce)
    Çevre yolu altinda tastepe melek baba sancaktar cirikpinari çoğu yerde devletin yardım kömürü sobalarda kullanilmakta nasil bi kömürse sarı kükürt gibi bi dumani var ve sis gibi yere çöküyor insanin genzini yakiyor önce dagitilan kömürün kalitesine bir baksinlar kış geldimi kapı pencere açamıyoruz iş kokusundan
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (6 yıl önce)
    Arabası olmayanı dövüyorlar bu şehirde. İnsanlar ekmek almaya bile arabasıyla gidiyor. Cebine üç kuruş koyan araba alıyor. Yürümeyi unuttu bu millet. Kimse işsizlikten ve parasızlıktan bahsetmesin bence.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (6 yıl önce)
    Malatya neresinden tutarsanız tutun dökülüyor.İdareciler, yöneticiler hesaplarını kaç yıllık yaptıklarını yeni devlet hastanesinde gördük ,yaşıyoruz.Hastahanenin ACİL'inde bir sedyede üç kişi tedavi alıyor,muayene olmak isteyene yedi-sekiz gün sonraya randevu veriliyor.İnsanlar acilde kan verme sırası beklerken oturacak bir yer olmadığından düşüp kafası kırılıyor.. Trafik-eğitim-asayiş-yerel yönetim vs, vs.
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖNERİ (6 yıl önce)
    Eski İŞKUR binasının arkasında ÖZALPER mahallesinde bir sitede hala çok kötü kömür yakıyorlar. Gören yok mu?
    0
    0
    Yanıtla