SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Havaalanı Gümrüğü Kapatılmış!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Erhaç Havaalanı'nda daha önce görev yapan gümrük biriminin faaliyetine son verilmesi nedeniyle, özellikle yurt dışından aktarmalı uçuşlarla Malatya'ya gelen yolcuların ciddi sıkıntı yaşadıkları bildirildi. Bu uygulamanın sabit gümrük birimi olmayan havaalanlarındaki geçici gümrük birimlerinin kaldırılması kararı doğrultusunda yapıldığı, sadece Malatya'ya mahsus bir uygulama olmadığı belirtildi.

Kış mevsimi nedeniyle Almanya uçak seferlerine ara verilen, ancak zaman zaman Umre seferlerinin gerçekleştirildiği Malatya Erhaç Havaalanı'nda, daha önce yurt dışı uçuşlar için "geçici" olarak görevlendirilen gümrük memurlarının, "eleman eksikliği" nedeniyle geri çekildikleri, bu nedenle sıkıntı başladığı bildirildi.

Malatya Havaalanı'ndaki gümrük görevlileri çekilirken yurt dışından İstanbul ya da Ankara aktarmalı uçuşlarla Malatya'ya gelen yolcuların sıkıntı yaşadıkları belirtiliyor.

Erhaç Havaalanı'nda Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Pasaport biriminin görevini sürdürmesine rağmen Gümrük görevlilerinin, bunların bağlı olduğu birim tarafından geri çekilmesi ve "yapılmakta olan bir hizmetten Malatya'nın alıkonulması" tepkilere yolaçtı.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, konuyu ilgili yerlerle görüşmekte olduklarını bildirdi ve gümrük biriminin kaldırılmasına tepki gösterdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız