SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Havaalanımızda Durum Bu, Bakanım'

A- A+ PAYLAŞ

CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Erhaç Havaalanı pisti ile ilgili sözlerin yerine getirilmemesini, havaalanında yaşanan bazı sorunları Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a yazdığı bir mektupta dile getirdi ve çözüm istedi.

Aslanoğlu, Bakan Yıldırım'a şu mektubu gönderdi:

"Sayın Bakanım,
Malatya, Erhaç Havaalanı Sivil ve Askeri Hava trafiğine açık bir Havaalanıdır. Bu Havaalanımız 7. Ana Jet Üstü Komutanlığı kontrolü altındadır. Bu havaalanımızda bir ana pist, bir de yedek pist mevcut olup,ancak yedek pist sivil uçaklarımızın İniş ve kalkışı için yeterli değildir.

Geçtiğimiz Nisan ayında ana pistin tamire alınacağı ve altı ay süreyle sivil uçuşlara kapanacağı Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından bildirilmiştir. Bu aşamada Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile görüşerek yedek pistin en kısa sürede sivil uçakların iniş ve kalkış standartlarına uygun hale getirileceği belirtilmişti.

Ancak Nisan ayından buyana Malatya Havaalanı yedek pistinin tadilatında hiçbir gelişme kaydedilememiştir.
Yakın zaman içerisinde ana pistin tekrar bakıma alınacağı duyumlarını almaktayım. Günde en az 14 sefer sivil uçuşların inip ve kalktığı Malatya Havaalanı’nda ana pistin bakıma alınması halinde Malatya’ya gelen ve giden günlük 2100 yolcu perişan olacaktır. Bu nedenle durumun aciliyeti , önemi açışından konuyu bir kez daha dikkatlerinize sunmayı Malatya halkı adına bir görev biliyorum.

Sayın Bakanım, Ayrıca Malatya havaalanı ana binası geçen yıl tadilat görmesine karşın yolcu ve bagaj girişinde bir tek x-ray cihazın olması ve bu cihazın da polis kontrol noktasının tabanının ilk girişinde olması nedeniyle kışın yağmurdan yazın sıcaktan dolayı yolcular çok zor durumda kalmaktadır. X-ray cihazları önünde ayrıt saatte kalkan uçaklar nedeniyle bazen 100- 150 kişi sırada beklemekte, yağmur ve aşırı sıcaklar nedeniyle yolcular çok güç durumda kalmaktadır.

Bu amaçla DHM tarafından, dışarıda bekleyen yolcuların güç durumda kalmamaları için acilen önlem alması gerekmektedir.

Bu konunun önemi gereği bilgi ve değerlendirmelerinize sunarım."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız