SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Havaalanına Gitmeyin!'

A- A+ PAYLAŞ

Müftü Sönmezoğlu, 190 kişilik ilk hac kafilesi için 26 Ekim'de MAŞTİ'de tören yapılacağını ve kafilenin Malatya Havaalanı'na uğurlanacağını bildirdi. Müftü, havaalanında sıkıntıya yolaçılmaması için MAŞTİ'den sonra havaalanına uğurlamaya gelinmemesi uyarısında bulundu.

Sönmezoğlu, şu açıklamayı yaptı:

"İlimizden Diyanet İşleri Başkanlığı ve A Grubu Seyahat Acenteleri organizesi ile hacca gidecek olan vatandaşlarımızın çıkış işlemleri başlamıştır.

İlimizden 190 kişilik ilk kafile 26.10.2009 saat 12.00 ‘da Malatya Şehirlerarası (MAŞTİ) otogarından yapılacak programı müteakip saat 14.00’da Malatya Havalimanına uğurlanacak, havalimanında yapılan işlemlerinden sonra saat 19.05 te Malatya Havalimanından Medine Havalimanına direk uçuş yapacaklardır.

Havalimanında herhangi bir sıkıntıya sebebiyet verilmemesi için hacı adaylarımızın yakınlarıyla Malatya Şehirlerarası (MAŞTİ) otogarında vedalaşmaları, uğurlama için ayrıca havalimanına gitmemeleri can ve mal güvenliği açısından faydalarına olacaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığı (Malatya İl Müftülüğü) ve Diyanet İşleri Başkanlığının denetim ve gözetimi altındaki A Grubu Seyahat Acenteleri ile bu yıl hacca gidecek toplam 700 civarındaki Hacı adayımızın Suudi Arabistan’a gitmeden önce menenjit ve mevsimsel grip aşıları uygulanacaktır.

Uygulanan aşılardan menenjit aşısı Diyanet İşleri Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle ücretsiz, 20 TL civarı olan mevsimsel grip aşısının ücreti ise hacı adaylarımız tarafından karşılanacaktır.

Aşılar; Diyanet İşleri Başkanlığı (Malatya İl Müftülüğü) hac organizesi ile gideceklere, 22 Ekim 2009 Perşembe günü 08.00 – 13.00 saatleri arasında, A Grubu Seyahat Acenteleri ile gideceklere 23 Ekim 2009 Cuma günü 08.00-12.00 saatleri arasında ilimiz Turgut Özal Camii’de yaptırılacaktır. Hacı Adaylarımızın belirlenen günlerde mutlaka aşılarını yaptırmaları gerekmektedir.

Ayrıca; bütün hacı adaylarımızın 115 Dolar olan kurban ücretlerini yatırarak makbuzunu kayıt oldukları hac ve umre bürolarına, yurtdışına çıkış harç pulunu da Kafile Başkanı veya grup görevlisine teslim etmeleri önemle duyurulur.

Bütün hacı adaylarımızın haccının şimdiden kabulünü Yüce Allah’ dan niyaz ederim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız