SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Havaalanı'nda 2 Ay Gecikme..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Erhaç Havaalanı'ndaki çalışmaların bazı bölümlerinin 28 Ağustos'ta, tüm çalışmaların ise 15 Eylül 2010 tarihi itibariyle tamamlanmış olacağı bildirildi.

Malatya Havaalanı'ndaki çalışmaları inceleyen AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Havaalanı Malatya’ya yakışır bir hal alacak. Havaalanına dış hatlar terminali eklendi. Daha önce böyle bir hat yoktu. Terminal binasının kapasitesi iki katına çıkartıldı. İşadamları için CIP salonu yapıldı. VIP Salonu yeniden düzenlendi" dedi.

Çalık, "Hava alanı merkeze 34 kilometre. bu 34 kilometrelik kısım duble yol kalitesinde yapıldı ve prestij yol oldu. Terminal binası Malatya'nın potansiyelini kaldıramıyordu. 2002 yılında iç hatlarda toplam yolcu sayısı 87 bin 512'dir. Bugün iç ve dış hatların yolcu toplamı 293 bin 214'tür. Yani yüzde 428 oranında bir artış sağlanmıştır" şeklinde bilgi verdi.

Çalık, terminal binasının 28 Ağustos'ta açılacağını, havaalanındaki diğer tüm çalışmalarında 15 Eylül itibariyle tamamen bitirilmiş olacağını söyledi.

Çalık, havaalanı itfaiye binasının da Aralık ayında hizmete gireceğini kaydetti. Çalık, pist çalışmalarının da 15 Eylül 2010 tarihine kadar tamamlanacağını belirtti.

Çalık, havaalanına girişlerin daha iyi olması için 6 yeni X-Ray cihazının alınacağını söyledi.

İLK TARİH 28 HAZİRAN'DI..
Çalık, 24 Mart'ta yaptığı bir açıklamada havaalanındaki çalışmaların 28 Haziran'da tamamlanacağını bildirmişti.

Malatya Erhaç Havalimanındaki mevcut terminal binasına yapılacak olan AKS ilavesi ile ilgili olarak Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal’la görüşen Milletvekili Öznur Çalık, çalışmaların 28 Haziran 2010 tarihinde tamamlanacağını belirtmişti.

Öznur Çalık 20 milyon 818 bin TL harcanarak Paralel Taksiyolunun piste dönüştürülmesi işinin tamamlanmasının ardından daha fazla yolcu kapasiteli uçakların kullanabilmelerine olanak sağlandığını ve Erhaç havalimanındaki uçuş ve yolcu sayısında meydana gelen artış neticesinde mevcut Terminal binasının yetersiz kaldığını belirterek, “Ulaştırma Bakanlığı nezdinde yapmış olduğumuz girişimler neticesinde pistimizi genişlettik, havalimanı yolumuzun bölünmüş yol olarak inşasını tamamladık. Haziran ayında tamamlanacak yeni AKS ilaveleriyle de yolcularımızın ihtiyacını karşılayacak yeni bir Terminal binasına kavuşarak Malatya’mızın hak ettiği modern bir Havalimanına kavuşacağız.”demişti.

24 Mart'taki açıklamasında, AKS ilavesinin 2010 Haziran ayında tamamlanması ile ilgili herhangi bir gecikmenin yaşanmayacağını ifade eden Öznur Çalık “Malatya’mıza yakışan bir Terminal binası kazandırabilmek adına çalışmalarımız sürüyor. Mevcut Binamızın her iki yanına olmak üzere sekiz AKS ilavesi yapılarak şu an 4161 m2 olan Terminal Binamız 8151 m2 kullanım alanına kavuşacaktır. Kullanım alanları İç Hatlar Check-İn Salonu 373 m2’den 863m2’ye, İç Hatlar Gelen Yolcu Salonu 245 m2’den 368 m2’ye, Uçağa gidiş Kapısı İç Hatlar ve Dış Hatlar şeklinde ayrılarak 290 m2’den 630 m2’ye çıkarılacaktır. Isı Güç Merkezi, Karşılayıcılar Binası gibi ek binaların da hizmete gireceği yeni Terminal binamız ihtiyaçları karşılayabilecek fiziki imkanlara sahip olacaktır.” diye konuşmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız