SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Havacılara FETÖ Operasyonu

0
Güncellendi - 2017-12-14 16:48:59
Havacılara FETÖ Operasyonu
A- A+ PAYLAŞ

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ve Malatya'nın da aralarında bulunduğu illerde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün Eskişehir Hava Kuvvetleri askeri yapılanmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında yazılı bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla 66 şüpheli hakkında Eskişehir Sulh Ceza Hakimliğinin verdiği karar doğrultusunda Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerine arama ve gözaltına alma talimatı verildiği belirtildi.

30 Kasım 2017 tarihinde Eskişehir merkezli Amasya, Ankara, Batman, Bursa, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Manisa ve Mersin olmak üzere toplam 12 ilde önceden belirlenen 66 şüphelinin adresine emniyet görevlilerince eş zamanlı operasyon düzenlendiği ifade edilen açıklamanın devamında; “Operasyon kapsamında aralarında pilotların da bulunduğu, 62 rütbeli askeri personel ile 2 sivil şüpheli Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan 1 şüpheli Eskişehir Emniyet Müdürlüğündeki ifadesinin sonrasında serbest bırakılmıştır. Diğer 63 şüpheli ise gözaltı işlemlerinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığımıza sevk edilerek sorgulanmıştır. Yürütülen adli işlemler sonucunda 45 şüpheli tutuklanmış, 18 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir” diye belirtildi.

BALIKESİR'DE..

Bu arada, Balıkesir merkezli 8 ilde FETÖ yapılanmasına yönelik operasyonda 25 kişi gözaltına alındı.

FETÖ-PDY Silahlı Terör Örgütünün şifreli haberleşme programı bylock kullandıkları tespit edilen üyelerine yönelik soruşturma kapsamında Balıkesir, İstanbul, İzmir, Manisa, Denizli, Kütahya, Malatya, Kırıkkale ile birlikte 8 ilde ve 36 ayrı noktada 31 şüphelinin yakalanmasına yönelik eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda 25 şüpheli gözaltına alınırken, 6 şüphelinin yakalanmasına çalışılıyor

Eskişehir, Balıkesir- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız