SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Havacılık Hizmetlerinde "Grev Yasak" !

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:53:16
Havacılık Hizmetlerinde
A- A+ PAYLAŞ
 
Düzenleme Meclis'ten geçti. Havacılık sektöründe çalışanlara grev yasağı geldi.
 
Havacılık hizmetlerinde grev ve lokavt yasağı getiren, korsan taksicilere kesilen para cezalarını artıran kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek, yasalaştı.
Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun'a göre, havacılık sektöründe grev ve lokavt yapılamayacak.
 
Teklifin görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'e, ''Yalan söylüyorsunuz lafını iade ediyorum. Hayatımda yalan söylemedim'' karşılığını verdi. Teklifle grev yasağı getirildiğine işaret eden Yıldırım, şöyle konuştu:
''Sendikacılık bir hak arama yoludur. Vaktiyle ben de sendikacılık yaptım. 1980 öncesi ücret sendikacığıydı. Ücret sendikacılığı artık geçerliliğini yitirdi. Şimdi sendika-işveren-işyeri-çalışanla üretim, refah oluyor, işyeri devamlılığı sağlanıyor. En önemli unsur çalışan ama çalışanın işveren ve işyeri olmazsa tek başına yapacağı bir şey olmaz. Yerine göre işverenin yerine kendimizi koymamız lazım. Hava İş'te, toplu sözleşme için sürecin başladığı tarih 3 Eylül 2010. Sendikanın normalde başvurup Aralık sonuna kadar sözleşmeyi tamamlaması lazım. Yetki istemesi lazım, istemiyor. İşveren yetki talebinde bulunuyor. Ondan sonra olay yargıya taşınıyor ve hala devam ediyor. Bu çalışanı mağdur etmek değil mi? Normal şartlarda bu sözleşme Eylül'de başlayıp Aralık sonunda biterse kimse mağdur olmayacak. Neden sendika bunu başlatmıyor? Çünkü yaz sezonuna taşıyabilirse o zaman belki daha fazla alabilir. Ama mağdur olan insanların hakkı ne olacak? Bütün sorumluluk işverene mi ait, sendikanın hiç sorumluluğu yok mu? İspanya, Almanya ve Portekiz'de bazı ülkelerde mahkeme yoluyla, bazılarında yasal düzenlemelerle kısıtlama getirilmiştir. Milli havayolunu korumak bizim görevimiz.''
 
Genel Kurul'da, BDP'li milletvekillerinin düzenlemenin 2023, CHP'li milletvekillerinin ise 2050 yılında yürürlüğe girmesine ilişkin değişiklik önergeleri gülüşmelere yol açtı. BDP'nin önergesinin gerekçesinde, ''acelesi yok'' ifadesi yer aldı.
 
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Bakan Yıldırım'dan yaptığı açıklamayla ilgili özür dilemesini istedi ve AK Parti'liler ile CHP'liler arasında tartışma çıktı. TBMM Başkanvekili Meral Akşener birleşime ara verdi.
 
Ara verilmesiyle Bakan Yıldırım, yerinden kalkarak Özel'in yanına geldi. Bu sırada bazı AK Parti'li milletvekilleri de CHP sıralarına doğru geldi. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Özel ile Yıldırım'ın konuştuğunu belirtip AK Parti'lerden uzaklaşmalarını istedi. İnce, AK Partili'lere yönelik ''Adam mı döveceksiniz'' dedi.
Bu sırada bazı milletvekilleri arasında itişmeler yaşandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız