SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Havalimanı Yamalı Bohçaya Döndü!"

0
Güncellendi - 2018-10-19 04:55:47
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatya'ya yeni havalimanı yapılması gerektiğini söyleyen CHP'li Ağbaba, terminalin büyütülmesinin hizmet olmadığını savundu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Havalimanı yeni terminal binasının etüt ve proje işleri ihalesinin müjde olarak sunulmasını eleştirerek,”Havalimanı yamalı bohçaya döndü. 2010’da  pisti büyüttüler, 2018’de terminali büyütüyorlar. Yeni havalimanı yapmak kimsenin aklına gelmiyor” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Havalimanı yamalı bohçaya döndü. Havalimanının pistini, terminalini büyüterek Malatya’ya hizmet edilmez. Malatya, Malatya’ya yakışır bir havalimanını hak ediyor. 3 yıl önce ‘yeni havalimanı şart’ diyen AKP milletvekilleri bugün terminal büyütüleceğini müjdeliyorlar. Hem Malatya’ya yeni havalimanı gerektiğini, bu konuyla ilgili girişimlerde bulunacağınızı söyleyeceksiniz hem de aradan 3 yıl geçtikten sonra havalimanı terminalinin projesinin ihalesinin yapıldığını söyleyeceksiniz. Malatyalılar bu gel-git siyasetinden çok yoruldu  ” dedi.

Malatya havalimanın yıllık 1 milyon yolcu taşıdığını, ancak fiziki altyapısının yetersizliğinin daha önce de defalarca gündeme geldiğini kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Muhtemelen tasarruf tedbirlerini gerekçe göstererek Malatya’ya yeni havalimanı yapılamadığını söyleyecekler. Her ne hikmetse Malatya’ya gelince tasarruf akıllarına geliyor. Malatya’daki yatırımların neredeyse tamamı tasarruf gerekçesiyle durduruldu. Kütahya’da yapılan  Zafer Havalimanı için bugüne kadar havalimanını yapan şirkete  20 milyon 855 bin Euro ödenirken Malatya Havalimanın terminalinin büyütülmesi kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Malatya havalimanının hem sivil hem askeri  havalimanı olduğunu hatırlatan Ağbaba, “Malatya 800 bine yakın nüfusu ile bölgenin en büyük şehirlerinden biri. Havalimanı sadece Malatya’ya değil başta  Elbistan olmak üzere çevre yerleşim bölgelerine de hizmet veriyor. Başkent ile günde bir gidiş bir dönüş seferi yapılan, sefer saatleri tüm Malatyalıların tepkilerine sebep olan, defalarca gündeme getirilmesine rağmen ne saatleri ne de sefer sayısı değişen Havalimanının askeri havalimanı olarak kullanılması da ayrıca çeşitli sorunları beraberinde getirmektedir.15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası 16 Temmuz tarihinde uçuşlara kapatılan havalimanında 4 Ağustos’a kadar uçuş yapılamamıştır. Malatya yolcuları 20 gün boyunca mağdur olmuş, farklı illerin havalimanlarını kullanmak zorunda kalmıştır. Belirtilen sebeplerle Malatya’ya çevredeki  yerleşim yerlerine de hizmet edecek modern bir havalimanı ihtiyacı mutlaka giderilmelidir” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Malatyam için (5 yıl önce)
    İşte VELİ AĞBABA nın bu fikrine bende katılıyorum. YAZIK ya ! BÜYÜKŞEHİR iz ama bir SİVİL HAVAALANIMIZ malesef YOK. HAVAALANI yapılan iller arasına bakın kimlere yapılmış o zaman anlarsınız. Malatyamıza SİVİL HAVAALANI istiyoruz.LÜTFEN !
    0
    0
    Yanıtla
  • Burhan (5 yıl önce)
    Devlet Yapiyor bi dert yapmiyor bi dert arkadaş nasil yaranacaklar size anlamadim gitti
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (5 yıl önce)
    TÜRKİYE'DE ASKERİ HAVAALANI OLAN BÜTÜN ŞEHİRLERDE BUNLAR KAYSERİ, ERZURUM, DİYARBAKIR, KONYA, BALIKESİR, DENİZLİ, İZMİR ADNAN MENDERES, ESKİŞEHİR VE DALAMAN VB. SADECE KULE VE PİST ORTAK KULLANILIYOR. AYRICA ALMANYA, FRANSA, İNGİLTERE VE ABD GIBI BÜYÜK ÜLKEKERDE DE ASKERİ HAVAALANI BULUNAN ŞEHİRLERDE ORTAK KULLANILIR. UÇAK YOLCULARI ICIN ESAS OLAN TERMAL BİNASIDIR KI ONUNDA PROJE IHALESI YAPILDI . SIRF MUHALEFET OLSUN DİYE GUNDEME GETİRİLMİŞ BİR KONU. MALATYA YA FABRİKA, SANAYİ YATIRIMI GIBI İŞ SAHASI KONULARINI GUNDEME GETİR SONUNA KADAR ALKIŞLAYALIM. Ayrıca Mehmetçik ile iç içe olmak ne zamandan beri Türk milletini rahatsız etti. Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • KARDEŞİM bende sağ görüşlüyüm.KENDİMİZİ KANDIRMAYALIM.MALATYAMIZIN YAPILANLAR İLE ARASINDAKİ FARK NE.BİZDE HAK EDİYORUZ.ÜNİVERSİTEMİZ DE YÜZLERCE ÖĞRETİM ÜYELERİMİZ HOCALARIMIZ NİYE ELAZG HAVAALANINI KULLANSIN. YAZIK VALLAHİ YAZIK MALATYAMIZA. AMA BU HABER mualefet içinde MALATYA HALKI İÇİN DE ÖNEM ARZ EDEN BİR KONU AMA BİR TÜRLÜ İLGİ VE ALAKA GÖSTERİLMEDİ. BU ŞEHRE SİVİL HAVAALANI ŞART.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (5 yıl önce)
    evet bende katılıyorum yeni havalimanı şart. yapılması gereken bi arkadaşımızın yazdığı gibi malatya-elazığ havalimanı. kalede yapılacak olan bu havalimanı malatya elbistan adıyaman elazığ hatta bingöle hizmet verecek ve olağanüstü bir yolcu kapasitesine sahip olacaktır. yaklaşın 5 milyon yolcuya hitap edecektir. kalenin arazi yapısıda buna çok uygun zaten
    0
    0
    Yanıtla
  • erkan (5 yıl önce)
    Bu havalimanı meselesine bile gereksiz muhalefet yapılıyor.Askeri üs olan şehirlerde sivil havalimanına gerek yok sizin saydığınız yerlerde herhangi bir askeri havaalanı olmadığı için mecburen yapılıyor.Askeri üs olan Kayseri,Eskişehir,Denizli,Konya,Balıkesir gibi hiç birinde sivil havaalanı yok gerekte yok.Sadece kule ve pist ortak kullanılıyor,diğer kısımlar ayrıdır.İnşallah bir daha yaşamayacağımız 15 temmuz hadisesinde bir aksama olmuştur onun dışında her hangi bir problem olmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Clas (5 yıl önce)
    Bu Güzelim Memleketimize yapılan tüm aksaklıkları Söylüyoruz ama dinleyen kim yapılırken? neleri düzgün ve geleceğe dönük yaptılar ki… 1— stadyum yaptılar uluslararası müsabaka uygun olması için 35 bin dedik olmadı… yola bu kadar yakın yapmayın 300 mt içerde olsun ki yola tasma olmasın dedik olmadı… 2— trambüs yerine raylı sistem yapın dedik Malatya ya olmadı.. Çevreyolu alt geçitleri dar yaptılar tramvay geçemiyor eyvah unuttuk dediler…3— Beylerderesi ne viyadük yapılırken tren yolu nerede dedik.. araçlar geçiyor tren dolanıyor… tramvay köprüden geçip organizeye uzanamadı tüh unuttuk dediler 4—Malatya— Elazığ arasına uluslarası havalimanı istedik, Başbakan Erzincan’a 5 milyon yolcu kapasiteli havalimanı yaptırdı bizimkiler terminal büyütecek… olmadı..5— Malatya da boş vagon fabrikası dururken Başbakan erzinacana travers fabrikası yaptırdı…6— Sivas- Divriği de maden bitti Hekimhan yerine fabrika Divriği’ye yapılıyor bizimkiler bakıyor.. 7— Sivas tan 200 bin nüfuslu şehire Erzincan’a hızlı tren uzatıldı.. Tcdd Bölge Müdürlüğü olan Malatya es geçildi hala bakıyoruz… son bir müjde daha vereyim… Erzincan’a tramvay yapılmasına başlandı… paramız yok yatırımlar durdu ya Malatya’da hatırlatayım dedim…ayrıca ister inanın ister inanmayın Ak parti’liyim….
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 yıl önce)
    Boşa iki yılda bir masraf yapılıyor. Bir defa da adam gibi yeni bir hava alanı yapın tam olsun. Bir daha da büyütme derdi olmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gercekçi (5 yıl önce)
    Yine yapılmadan yorum yapayım İstanbul da yasıyorum... umarım bu defa sesimizi duyan olur... erhaç askeri havalimanı f—35 üssü olacak.. 400 milyon tl yatırım yapılıyor vs... bırakalım orası askeri üs kalsın... Elazığ— Malatya uluslararası havalimanı yapalım.. Elazığ’a da 50 km Malatya yada 50 km olacak şekilde kale tarafına havalimanı yapılsın ki tüm uçaklar gelsin.. istediğimiz saatte uçak bulalım.. Kütahya Zafer havalimanı bölge... Ordu— Giresun havalimanı, Rize — Artvin havalimanı, Adana— Mersin Çukurova havalimanı yapıldı, yapılıyor... Malatya, Elazığ arasına da 1 tane yapın.. yakın şehirlere 1 havalimanı yeterli.. terminal yapmak geçici çözüm.. 10 yıl sonra er gazinosu olur orası!
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)Gercekçi isimli kullanıcı yorumuna
    Gerçekten mükemmel bir teklif, sizi can-ı gönülden kutluyorum. Gerçekçi.
    0
    0
    Yanıtla
  • HANGİ F-35 LER BUNLAR , ABD SENATOSUNUN TÜRKİYEYE SATIŞINI YASAKLADIĞI F-35 LER İSE DAHA ÇOK BEKLERSİNİZ O UÇAKLARI F 55- 85 LER FALAN ÇIKARSA 20 SENE SONRA O UÇAKLAR TÜRKİYE'YE GELİR .
    0
    0
    Yanıtla
  • haklısınız ancak elazığa çok büyük bir bölge havalimanı yapıldı ve malatyalılar malesef çoğunlukla mağdur durumda.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed (5 yıl önce)
    Ağbaba sende olmasan halımız hal değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (5 yıl önce)
    Sayın Ağbaba bu güzelim şehir için lütfen güzel bir şey yapın ve yeni havaalanı için konuyu Meclise taşıyın. Boşuna para harcanmadan şu işi halledin. Gerekirse Reise çıkın durumu anlatın ve bu sorunu halledin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet demirhan (5 yıl önce)
    Şehir merkezine biraz yakın yeni havalimanı yapılabilir. Veliefendi yine işe yaramacavak mevzulara kulaç atıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • UÇAKLARIN ALÇALMA SINIRLARI VAR ŞEHİR MERKEZİNE 22 KATLI BİNA YAPARSAN HAVA ALANI KUŞ UÇUSU EN AZ 45 -55 KM YERLEŞİM YERİNİN DIŞINDA OLMALI , AMA BELLİKİ SENDE AKP ZİHNİYETİ VAR ŞEHRİN GÖBEĞİNE BETON DÖKÜP PİST YAPALIM MI , OOOO PİST YAPMIŞLAR DERSİN SEVİNİRİSN SENDE HAAA ABİSİ İNÖNÜ CADDESİNİ PİST YAPLIMMI İSTERMİSİN . . .
    0
    0
    Yanıtla