SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Havalimanına Alternatif Yol

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:18:16
Havalimanına Alternatif Yol
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Malatya Havalimanı ve Akçadağ ilçesinde Ankara yolu üzerinde bulunan kağıt fabrikası arasındaki yol genişletme ve asfaltlama çalışmaları yapılıyor. Bu kapsamda, 16 kilometre uzunluğundaki Örüşkü yolunun 8 kilometresinde yol genişletme çalışmalarını tamamlayıp, asfaltlama çalışmalarına başlandı. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmalar ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi; 

“Erhaç Hava Limanından Örüşkü'ye kadar ki 8 kilometrelik bölümde 56 bin m3 dolgu işlemi 30 bin m3 alt malzeme serimi yapan Büyükşehir Belediyesi, geriye kalan 8 kilometrelik bölümde ise yol genişletme çalışmalarına devam ediyor. 

Yol genişliği 5 metreden 12 metreye çıkarılıyor 

Yolu 5 metre genişlikten 12 metre genişliğine çıkaran Büyükşehir Belediyesi, altyapısı tamamlanan 8 kilometrelik bölümde sathi kaplama asfalt çalışmaları yapıyor. Yolun genişletilmesine en büyük desteği bölgede bahçeleri bulunan vatandaşlar veriyor. 

Çalışmaların bitmesiyle birlikte güney ve batı bölgelerinden havalanına ulaşım daha da kolay olacak. Doğanşehir, Darende, Akçadağ, Elbistan ve Afşin ilçelerinden gelerek hava limanına gitmek isteyen vatandaşların sıkça kullandığı yol aynı zamanda Akçadağ ilçesine bağlı Aşağıörüşkü, Yukarıörüşkü, Keklikpınar, Kadıibrahim, Esenli, Resuluşağı, Ancar, Eğin, Mihmanlı mahallerinin de grup yolu olarak kullanılıyor. 

Malatya’nın önemli bir arteri olan yolda çalışmalar bittiğinde milli sermayeye de önemli katkılar sağlayacak. Hava alanına güney ve batıdan gelmek isteyen fakat yolun dar ve bozuk olmasından dolayı Tavşantepe güzergahını kullanan vatandaşlar yolu uzatmadan Kağıt Fabrikası-Örüşkü güzergahından Erhaç Hava Limanına daha kısa sürede gidebilecekler. “

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız