SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Havuç'un Yaptığına Bak!

A- A+ PAYLAŞ
KANSER kalp-damar hastalıkları, diyabet gibi kronik hastalıkların önlenmesinde sebze ve meyvelerin gücünü keşfeden bilim dünyasının son gözdesi havuç.
Dünyanın önde gelen saygın tıp merkezlerinden biri olan ABD’deki Harvard Üniversitesi’nde yapılan araştırmalarda havucun akciğer kanseri riskini yüzde 50 azalttığı, kanserin yanı sıra cildin kurumasını engellediği ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirtildi. Havuçtaki ‘Beta-Karotin’in, gözleri, yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından koruduğu ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği belirlenen araştırmada, havucun kadınlarda kalp enfaktüsünü, felç tehlikesini yüzde 68 oranında azalttığı ortaya çıktı. Aynı araştırmaya göre günde yenilen 2 havucun ise erkeklerde kandaki kolesterolü yüzde 10 oranında azalttığı görüldü.
 
Mide kanamalarını önlüyor
 
Harvard Üniversitesi’nin internet sitesinde duyurduğu araştırma sonuçlarına göre havucun diğer yararları şöyle sıralandı: “Kansere neden olan serbest radikalleri durduran Beta Karotin içeren havucun en büyük özelliklerinden biri de içerdiği bu maddenin cildin kurumasını engelleyen A vitaminine dönüşebilmesi. Her gün bir tane yendiğinde akciğer kanseri riskini yüzde 50 oranında azaltır. Havuç özellikle kışın egzamayı engeller ve gribe karşı vücudun direncini artırır. Mide ve bağırsak kanamalarını önler, kansızlığı giderir, anne sütünü artırır. Yüz ve boyun kırışıklıklarını giderir, idrar ve bağırsak gazlarını söktürür, ülserdeki şikayetleri önemli ölçüde giderir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız