SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Havuz Bulandı!

A- A+ PAYLAŞ

Cemal Aydın ve Hikmet Tanrıverdi taslağın kendi kulüplerine birşey kazandırmayacağını savundu. Samsun, Konya ve Erciyes’ten ise Futbol Federasyonu’nun attığı yeni adıma olumlu yanıt geldi...

Hikmet Tanrıverdi (Malatyaspor Başkanı)
“Bu taslak çok fazla bizim istediğimiz gibi olmadı, hâlâ bazı eksiklikler var. Perşembe günü diğer kulüplerle yapacağımız toplantıda konu netlik kazanır zannediyorum. Şu an için başka birşey söylemek yanlış olur.”

Cemal Aydın (Ankaragücü Başkanı)
“Yeni dağılımda büyüklerin yine farklılıkları var. Fener 80 puan alıp şampiyon olmuş. Bugün başkanın açıkladığı sistem yürürlükte olsa Fener 19 trilyon alacak. Eski sistemden daha fazla. Bu dağıtım yürürlükte olsa Ankaragücü 6 trilyon alacaktı. Yani eskisi ile aynı derecede. Ben kimseyi küçümsemiyorum ama kim son geldi Erciyes, Vestel, Sivas. Onlarla eşit olmuşuz. Peki benim verdiğim emeği dünkü kulüple eşit tutuyorsun ama büyükler şampiyon oldu diye değerlerine saygı gösteriyorsun. Dünyanın hiçbir yerinde şampiyonluk sayısına göre kriterin uygulandığını görmedim. Bu nasıl adalet? Bu havuz Ankaragücü’ne birşey kazandırmıyor. Aynı şekilde Malatya, Gençlerbirliği, Samsun, Gaziantep ve Denizli gibi kulüplere de. Levent Bıçakcı havuz çalışmaları sırasında bana gelip, “Hiçbir yerde şampiyonluğa özel prim verilmez” demişti. Sayın başkan neden bu kadar değişti.”

Ahmet Şan (Konyaspor Başkanı)
“Herşeyden önce bir iyileştirme var. Performansa yönelik yüzdeler iyi. Özellikle sıralamaya önem verilmesi güzel. Yukarı sıraları zorlamak için mücadele verilecek. Şampiyonlara verilen yüzde 14’lük kısım, naklen yayına göre yapılırsa daha iyi olur. O kısım hariç dağılımı iyi buldum, memnuniyet verici.”

Refik Moral (Samsunspor Başkanvekili)
“Hayalimiz gerçekleşti. Bu bağlamda atılan adımları son derece olumlu buluyorum. Rekabet artacaktır. Performansa göre ödüllendirme yöntemi de güzel. Türk Futbolu’na hayırlı olsun.”

Enver Kemaloğlu (Erciyesspor Başkanı)
“Gelir dağılımı eskiye nazaran artmış görünüyor. Ancak diğer kulüp başkanları arkadaşlarımız ile görüştükten sonra daha ayrıntılı açıklamalar yapabiliriz.”

Mecnun Otyakmaz (Sivasspor Başkanı)
“Neticede yeni çıkan takımlar için değişen pek birşey yok gibi görünüyor. Süper Lig’de uzun zamandır mücadelesini sürdüren diğer takımlar, gelirlerini biraz daha arttırıyorlar ancak önemli olan yeni çıkan ekiplere destek olunması.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız