SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hayal Etmediğimi Yapmadım'

A- A+ PAYLAŞ

Yapımcı ve yönetmen Osman Sınav, "Geleceği belirleyecek olan sizin hayalleriniz. Hayal etmediğim hiçbir işi yapmadım" dedi.

İnönü Üniversitesi Sosyoloji Topluluğu'nun davetlisi olarak Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa katılan Ünlü yapımcı ve yönetmen Osman Sınav, "Tarih Toplum Sinema Üzerine" başlıklı söyleşiye katıldı. Osman Sınav, "Bir soru sormak istiyorum; benim bir hayalim var ve hayalimi gerçekleştirmek için o hayale doğru yürüyorum diyen salonda kaç kişi var? Bu sayı giderek çoğalıyor ve benim umutlarım çoğalıyor. Çünkü geleceği belirleyecek olan sizin hayalleriniz. Hayal etmediğim hiçbir işi yapmadım. İnsan için en önemli mutluluk hayal ettiğini yapmaktır, çünkü her şey hayalle başlar, dokunduğumuz masa gerçek ama masa olmadan birinin hayaliydi. Gerçeğin kaynağı bizlerin hayalleridir" diye konuştu.

"Hayaliniz olacak, gerçekleştirmek için ise iç içe geçmiş üç odanız var. Birinci oda hayal odanız. İkinci odanız, o hayale nasıl gideceğinize dair doğru, sağlam stratejiler kuruduğunuz strateji odanız. Üçüncü oda ise sizin network odanız ve networkunuzun en önemli parçası ise hayal ortaklarınızdır. Hayatta tesadüf yoktur. Doğru network ve hayal ortakları oluşturmak önemlidir" diye devam eden Osman Sınav, Atatürk'ün "Bir hayalim vardı. Önündeki manileri tespit ettim. Onları teker teker kaldırınca hayalim oluştu" sözünü hatırlatarak, Atatürk ve tarihi liderlerin hayalleri ile stratejilerinden örnekler verdi.

'Ben neden sinema yapıyorum' sorusunun cevabının önemli olduğunu açıklayan Osman Sınav, "Ben hikaye anlatıyorum. Hikaye anlatma bir namus meselesidir. Drama kurmak iki şekilde olur. Ya insanın varlığını sorgulayan, kaderi anlamaya çalışan bir mantıkla yaparsınız ya da dedikodu yolunu tercih edersiniz ve çok reyting alırsınız. Ancak, insanlığa kötülük yaparsınız" ifadelerini kullandı.

Sinema ve televizyon dizileri sektörü hakkındaki düşüncelerini paylaşan Osman Sınav, daha sonra öğrencilerin sorularını cevapladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız