SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hayal Kırıklığı Yaşatmayın'

A- A+ PAYLAŞ

Tarım Sigortaları Havuz İşletmeleri A.Ş. (TARSİM) Genel Müdür Yardımcısı M. Haşim Altınözlü, sigorta acentelerinden çiftçiyi doğru bilgilendirdikten sonra poliçe satmalarını isteyerek, "Onlara hayal kırıklığı yaşatmayın" dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası salonunda Tarım Sigortaları Havuzu’na üye 23 sigorta şirketinin acentelerini bilgilendirmek amacıyla bir toplantı yapıldı. Toplantıya Tarsim Genel Müdür Yardımcısı M. Haşim Altınözlü ile Bitkisel Ürün Sigortaları Müdürü Ertuğrul Çelik, Tarsim Doğu Anadolu Bölge Koordinatörlüğü yetkilileri ve sigorta acenteleri katıldı.

Tarsim Genel Müdür Yardımcısı M. Haşim Altınözlü, toplantıdaki konuşmasında, "Sigortalı alanda hasar tespit işleminde belirlenen değerlere ve oluşan hasara göre belirlenen hasar oranları esas alınarak tazminatlar hesaplanmaktadır. Tazminat hesabında ürün ve hasar nedenine göre belirli kesintilerin yapıldığı, hiç bir koşulda oluşan hasarın yüzde 100'ünün ödenmediği unutulmamalıdır. Örnek olarak kayısıda don hasarında yüzde 20'ye kadar hasarların ödenmediği, yüzde 20'yi geçen hasarların içinde muafiyet oranı düştükten sonra kalan değerin yüzde 60'nın ödendiği bilinmelidir" dedi.

Altınözlü, acentelerden çiftçilerden genel kuralları detaylarıyla anlattıktan sonra sigorta yaptırıp, yaptırmayacağının sorulmasını isteyerek, "Çiftçi kuralları bilmeli. Kuralları bilmeksizin poliçe yapan ve yanlış bir takım fikirlerle beklentilere giren çiftçinin şokunu düşünebiliyor musunuz? Çiftçiye doğru bilgilendirmeyi yapmazsanız, sisteme en büyük zararı vermiş olursunuz. Bir insan bir defa aldatılır, iki defa aldatılır. Ama bunun üçüncüsü yoktur. Poliçeyi satarken, vermemiz gereken bilgileri çiftçilere verelim. Çiftçi isterse poliçe almasın. Ama biz çiftçiye vazgeçme şansını da vererek, özgür iradesiyle polise almalıdır" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız