SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hayal Kırıklığı!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği'nin İstanbul'da düzenlediği düzenlediği ve 15 bin kişinin beklendiği "Büyük Malatya Buluşması", 2 bin kişinin katılımıyla yapılabildi ve bu durum hayal kırıklığı yarattı.

"Malatya Sivil Toplum Örgütleri Buluşması", Cumartesi günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. İstanbul, Ankara ve Malatya'daki sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesiyle düzenlenen gecede, çeşitli eğlence programları düzenledi. Yöresel folklor gösterilerinin de yer aldığı organizasyonda, ünlü sanatçılar Sabahat Akkiraz, Belkıs Akkale, Selahattin Alpay, Elif Avcı sahne aldı. Etkinlikte bazı yerel sanatçılar da konser verdi.

MASTÖB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, organizasyonun başında yaptığı konuşmada, amaçlarının Malatyalının birlik ve beraberlik içerisinde kenetlendiğini herkese göstermek olduğunu söyledi. Tanrıverdi, "Gurbet sıladan daha zordur. Tüm bu acılara katlanmamızın bir amacı vardı. Daha iyi, daha mutlu bir yaşam sağlamak. Bu vesileyle de doğduğumuz yerlere bir nebze olsun borcumuzu ödemektir. Kimimiz işadamı, kimimiz sanatçı, kimimiz politikacı olmuş olsak da bizi birarada tutan, aynı topraklara ait olmaktır."dedi.

15 bin kişinin beklendiği organizasyona yaklaşık 2 bin dolayında kişi katılırken, ilgi azlığı yüzünden tam bir hayal kırıklığı yaşandı.

Geceye katılan sinemacı Gani Şavata da, yaptığı "gereksiz" konuşmayla ortamı gererken, bir ara mikrofonunun sesinin kesilmesine tepki gösterdi.

Hayal kırıklığı yaratan geceye; Malatya Valisi Ulvi Saran, Malatyalı olan Düzce Valisi Bülent Kılınç, AKP Malatya milletvekilleri Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık ve Fuat Ölmeztoprak, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatyalı olan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen ve MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya eski valisi ve bakanlardan Kutlu Aktaş, Metin Emiroğlu ve Ahmet Karaaslan, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Malatya İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Er, AKP İl Başkanı Mustafa Şahin, CHP il başkanı Celal Berktaş, MHP İl Başkanı Ömer Ekici, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, MHP İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu, Yeşilyurt Kaymakamı Erkan Bulgan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Pütürge Belediye Başkanı Necdet Ayaydın, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İstanbul- Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İstanbul- Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ramazan Özdemir, Emniyet Başmüfettişi Hasan Adak, bazı belde belediye başkanları da katıldılar.

MÜNÖD'ÜN AÇIKLAMASI..
Bu arada organizasyonla ilgili olarak Malatyalı Üniversite Öğrencileri Derneği (MÜNÖD) Başkanı Hakan Memur da şu açıklamayı yaptı:

"Malatyalı üniversite gençliğinin temsilcisi olarak bizler, Malatya ile ilgili olumlu veya olumsuz önemli gelişmelere refleks göstererek görüşlerimizi, eleştirilerimizi ve bununla birlikte çözüm önerilerimizi de belirtmekteyiz.

Bu anlayıştan yola çıkarak, 10 Ekim tarihinde MASTÖB tarafından İstanbul’da düzenlenen “Büyük Malatyalılar Buluşması” organizasyonuyla ilgili görüşlerimizi de değerli Malatya kamuoyu ile paylaşmak isteriz.

Öncelikle bu denli büyük bir buluşma organizasyonuna girişilmesi takdir edilecek bir cesarettir. Çünkü aynı zamanda ülke genelinde bir ilk olan bu organizasyon birçok riski de beraberinde getirmektedir. Nitekim öyle de olmuştur, tabiki ilk olmasından da kaynaklı bir takım aksaklıklar çıkmış olsa da katılımın düşük olmasının hiçbir açıklanabilirliği bulunmamaktadır.

İstanbul’da 1 milyona yakın Malatyalının ve daha da önemlisi teşkilatlı Malatyalı diyebileceğimiz yani Malatyalı sivil toplum örgütlerinin, derneklerinin bini aştığını biliyoruz. Ancak bu rakamlara rağmen bu organizasyona katılımın düşük olması bizleri üzmüş ve hayal kırıklığına uğratmıştır.

Protokolden katılım sayısının yüksek olmasına rağmen, İstanbul’da yaşayan hemşehrilerimizin düşük katılım göstermiş olması da düşündürücüdür.

Organizasyon esnasında bizzat şahit olduğumuz, dernek içi protokol çekişmeleri de aslında İstanbul’da bulunan birçok derneğin içler acısı durumunu gözler önüne sermiştir.

Dernek yönetimleri olarak bu organizasyonlara üyelerimizin katılımını sağlamak gerekirken bu tür küçük hesaplar peşinde koşmak, Malatya’nın her alandaki kötü bir kaderi olmaya başlamıştır.

Bizler MÜNÖD gençliği olarak, bu ve benzeri olaylara hem üzülüyor hem de Malatya’nın geleceği olarak dersler çıkartıp menfaatin bulunmadığı daha vizyonel ve daha büyük düşünen bir Malatya için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.

Bu organizasyonla ilgili de her dernek ve protokolun kendilerini sorgulayıp ders çıkarmasını, Malatya kamuoyunun da bu ve benzeri olayları gündeme getirerek demokratik tartışmaya açıp çözüme ulaşmasını temenni ediyoruz"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız