SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hayal Kırıklığına Uğrattılar"

0
Güncellendi - 2016-07-11 22:39:56
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP'li Ağbaba, Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi kapsamında Malatya’da başvuruda bulunan 7 Bin 70 projeden sadece 189’unun kabul edilmesini “üreticiyle dalga geçmek” olarak değerlendirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya milletvekili Veli Ağbaba, 5 Nisan 2016 tarih ve 29675 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ çerçevesinde 30 ar  bin liralık destekten yararlanacak kişi sayısının Malatya genelinde  sadece 189 olmasının üreticiler arasında şaşkınlık yarattığını savundu.

AYLARCA REKLAM YAPTILAR

Projeleri kabul edilen 189 kişinin 11 Temmuzda hibe sözleşmesini imzalamaya başlayacağı belirtilirken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, hibe verilen kişi sayısının çok az olmasını eleştirdi.  Ağbaba, “Aylarca reklam yapıp, üreticiyi desteklediklerini söyleyenler, bu rakamları görünce ne diyecekler merak ediyoruz” dedi. Ağbaba, AKP her alanda olduğu gibi tarım alanında da bir algı operasyonu yapıyor. Tüm Türkiye’de aylarca genç çiftçileri desteklediklerine dair propaganda yapıp, binlerce üreticiden proje toplayanlar, 7 Bin 70 projeden sadece 189’unu kabul ederek üreticileri hayal kırıklığına uğrattılar” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’NİN YAPAY FELAKETİ ; AKP

Projeyi tüm üreticiler gibi önemsediklerini ancak ortaya çıkan sonucu kabul edemediklerini kaydeden Ağbaba, “Malatya gibi bir tarım kentinde her bin projeden 27 sinin kabul edilip 973’ünün reddedilmesinin izahının kamuoyuna açıklaması gerekir.Bunun adına destek demek bin şahit ister” dedi.Ağbaba, “Malatyalı üreticiler bu yıl don, dolu ve şiddetli yağış gibi doğal felaketlerden dolayı büyük kayıp yaşadı. Doğal felaketlerden kurtulamayan Malatyalı üreticiler, şimdi de Türkiye’nin yapay felaketi AKP’nin  uygulamalarıyla uğraşıyor” dedi.

ÖNCE ESNAF ŞİMDİ ÜRETİCİ

Ağbaba, “Malatya’da  20 Aralık 2015’ten itibaren esnafa 30 ar bin liralık faizsiz kredi uygulamasının başladığını ancak yüzlerce başvuru alınmasına rağmen ödenek yokluğu belirtilerek destek ödemelerinin yapılamadığı belirtilmektedir. Gelen ödeneğin kısıtlı olması nedeniyle esnafın ardından şimdi de genç çiftçiler sıkıntı yaşamaktadır. Konu Malatya olunca tasarruf edenler, Malatya her alanda geriliyor dediğimizde bizleri eleştiriyorlar." ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • yusuf (7 yıl önce)
    He yav he…AK parti minnetar size…cameron brexitten sonra istifa kararı aldı. Sayın kılıçdaroğlu bu haberleri okumuyor mu? Baraj altına çekmeden bırakmayacak partiyi. Taban böyle siyasileri istemiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cesamin ÖZKAN (7 yıl önce)
    Muhalefet milletvekili olmak önce muhalefete güç kazandırmakla başlar. Veli Ağbaba Malatyada CHP ye değil ikinci milletvekilliğini kazandırmak, mevcut oyların azalmasına neden olmuş bir kişidir. Şov içerikli tirübünlere oynama adına yaptığı işler CHP ye yarar getirmiyor. O sadece kendi konumunu korumak adına siyaset yapıyor. İzmir de yaşayan bir CHP li olarak Veli Ağbabanın nasıl bir genel başkan yardımcılığı yaptığını biz iyi biliyor ve görüyoruz. CHP donanımlı birikinmli bilgili misyon ve vizyon sahibi kişilerle yücelir. Şov yapmakla olmuyor demekki.
    0
    0
    Yanıtla