SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hayalet Üye' İmar'a Girdi!

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:24:57
'Hayalet Üye' İmar'a Girdi!
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz yıl yapılan yerel seçimlerde Yeşilyurt Belediye Meclisi üyeliğine seçilen ancak meclis toplantılarına devamsızlığı nedeniyle ‘Hayalet üye’ olarak adlandırılan, son olarak İstanbul’a yerleşeceği gerekçesiyle geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Belediyesi meclis üyeliğinden istifa eden Celalettin Gönültaş, Çarşamba yapılan Yeşilyurt Belediyesi Meclis toplantısında oy çokluğu ile imar komisyonu üyeliğine seçildi.  Toplantılara devamsızlığı nedeniyle ‘Hayalet Üye’ diye anılan Celalettin Gönültaş son toplantıya da katılmadı.  Meclisteki muhalefet partisi üyeleri ise bu durum karşısında da suskunluğunu korumaya devam etti. 

Yeşilyurt Belediyesi, Nisan ayı toplantısını MAŞTİ karşısındaki hizmet binasında Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Başkanlığında gerçekleştirdi. Gündemin ilk sırasında yer alan ‘Faaliyet raporunun’ okunmasının ardından Başkan Polat yerini Başkan Vekili Ramazan Yakıcı’ya bıraktı.

Muhalefet partisi üyeleri komisyonlara alınmadı

Toplantıda, faaliyet raporunun oylanmasının ardından zorunlu ve gönüllü ihtisas komisyonu üyeliklerinin seçimlerine geçildi. Encümen, Plan ve Bütçe, İmar Komisyonu, Meslek Odaları ve STK’lar Komisyonu, Kent kültürü ve Estetiği komisyonu, Kadın ve Aile Komisyonu, Hukuk İhtisas Komisyonu üyeliklerinin belirlendiği seçimlerde, ihtisas komisyonu üyeliklerine kabul edilmeyen muhalefet partisi üyeleri gönüllü komisyonlarda ise yer almak istemedi. 

Toplantıda seçimleri yapılan komisyonlar ve üyeler şöyle:

Encümen üyelikleri;

Gizli oy ve açık tasnifle yapılan Encümen üyeliklerine Nurettin Karaaslan 26, Ramazan Yakıcı ve Salih Urfalı 24’er oy alarak encümen üyeliklerine seçildiler. 

Plan Bütçe Komisyonu;

Açık oylama ile yapılan plan bütçe komisyonu üyeliklerine Ramazan Yakıcı, Umut Dağılmışgül, Hüseyin Selçuk, Osman Selçuk, Ramazan Çetin oyçokluğu ile seçildiler. 

Hayalet üye imar komisyonunda

Yeşilyurt Belediye Meclisi bünyesinde 1 yıl görev yapacak olan imar komisyonu üyeliklerine, geçtiğimiz dönemde meclise devamsızlığı nedeniyle “hayalet üye” olarak adlandırılan ve aynı zamanda İstanbul’a yerleşeceği gerekçesiyle büyükşehir belediye meclis üyeliğinden istifa eden Celalettin Gönültaş’ın yanı sıra Mehmet Çınar, Şahin Özer, Bekir Karakuş ve Kadircan Esen adlı üyeler de seçildiler. 

Meslek Odaları ve STK’lar komisyonu;

Abdulkadir Eyidemir, Aliseydi Ünlü, Seydi Erkuş, Dursun Cumali Sucu ve Ali Palancı.

Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonu

Kent kültürü ve estetiği komisyonuna; Hüseyin Selçuk, Ramazan Çetin, Murat Karapınar, Ramazan Maden ve Aliseydi Ünlü adlı üyeler oy çokluğu ile seçildiler. 

Kadın ve Aile Komisyonu

Zuhal Dişer, Ümüt Dağılmışgül, Meltem Kavuk, Şükran Demirtaş ve Nurettin Durmaz. 

Hukuk İhtisas Komisyonu;

Ramazan Acar, Ramazan Yakıcı, Kemal Temel Zarıçlar. 

Komisyon seçimlerinden sonra Duruldu ve Fatih Mahallelerinin yerleşik alan tespitinin yapılmaları ayrı ayrı oylanarak oy birliği ile kabul edildi. 

Lağvedilen Yakınca Belediyesi tarafından hazırlanan ve yapı yaklaşım mesafeleri ile yol çekme mesafelerinin 1/5000’lik nazım imar ve 1/1000’lik uygulama imar planlarına işlenmemesi nedeniyle oluşan hataların giderilmesi amacıyla yapı yaklaşım mesafelerinin plana işlenmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Yeşilyurt’un kardeş belediyeleri 

Yeşilyurt Belediye Meclis toplantısında ayrıca Irak’ın Halepçe, Elazığ’ın Kovancılar, Ağrı’nın Göle, Adıyaman’ın Tut ve Kayseri’nin Melikgazi ilçesi ile kardeş belediye olunması yönündeki teklif de oy birliği ile kabul edildi. 

Yeşilyurt Belediye Meclisi’nin Nisan ayı ikinci oturumu 3 Nisan Cuma günü yapılacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız