SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hayalete Test Uçuşu

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'nin üretim ortağı olduğu "hayalet uçak" olarak adlandırılan F-35 savaş uçağının B Şimşek II serisi ilk test uçuşunu yaptı. F-35 Şimşek II ilk kısa kalkış ve dikey iniş testini başarıyla gerçekleştirdi.

Amerikan savunma sanayi şirketi Lockheed Martin’in ürettiği “hayalet uçak” F-35B Şimşek II, radarda görünmezlik, sesten hızlı uçabilme, kısa kalkış ve dikey iniş (STOVL) özelliklerini bir arada taşıyan ilk taarruz uçağı olma özelliğini taşıyor.

F-35B Şimşek, dün ABD Deniz Kuvvetleri’ne ait Patuxent River Üssü’nde teste tabi tutuldu.

USA Today’in haberine göre, Lockheed Martin’in şef test pilotu Jon Beesley tarafından geçen Kasım ayında ilk kez Teksas’tan havalanarak ilk uçuşunu tamamlayan F-35B’nin dikey iniş kalkış testi pilot Graham Tomlinson tarafından gerçekleştirdi.

Uçak 30 metrekarelik bir alandan kısa kalkış yaptı. 14 dakika süreyle havadan kalan uçak daha sonra dikey iniş yaptı. Şimşek II adıyla anılan F-35B tipi uçak, dikey inişe geçmeden önce ayrıca havada bir dakika süreyle asılı kaldı.

Türkiye, 21 yüzyılın savaş uçağı olarak tanınan “Müşterek Taarruz Uçağı” F-35’lerin klasik yani pistten havalanan versiyonuna talip. Türkiye, üretim ortaklarından olduğu 200 milyar dolarlık proje çerçevesinde 116 adet F-35A uçağı almayı planlıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız