SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hayali İhracat Operasyonu

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:14:58
Hayali İhracat Operasyonu
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul merkezli olan ve aralarında Malatya'nın da bulunduğu 16 ilde düzenlenen operasyonda, hayali ihracatla devleti 750 milyon TL zarara uğratan şebeke çökertildi.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ‘sahte belgelerle ihracat’ yapıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Çoğunluğunu işadamlarının oluşturduğu çete 1 yıl boyunca teknik takibe alındı. Polis ekipleri, çete üyeleri tarafından yönetilen veya yönlendirilen farklı şehirlerdeki 14 tekstil firmasının, Çin’den ‘Dahilde işlem rejimi’ kapsamında, ‘Türkiye’de işlenerek tekrar ihraç edilmek’ şartıyla sıfır gümrük ile ithal ettikleri tekstil ürünleri iç piyasada sattıkları belirlendi. Çetenin bu tekstil ürünlerinin yerine ise başkasına ait kargo ürünleri ya da piyasadan topladıkları çaputları ihraç ettiği tespit edildi. Elde edilen bu bilgiler doğrultusunda Mali Polis ekipleri operasyon için düğmeye bastı.

DEVLETİ EN AZ 750 MİLYON TL DOLANDIRDILAR

Bazı basın organları, İstanbul’da şirket merkezi ve evler olmak üzere 78 adres ile Bursa, Ağrı, Bartın, Iğdır, Sinop, Yalova, Adana, Batman, Adıyaman, Malatya, Mersin, Muğla, Konya, Manisa ve Gaziantep’teki toplam 20 adrese eşzamanlı baskın düzenlendiği bilgisine yer verdi.

Operasyonda çetenin liderliğini yaptıkları illeri sürülen tekstilci iş adamları A.G., M.G., N.G., C.D., A.K. ve C.S. isimli kişilerin de aralarında bulunduğu 53 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında çete üyelerine rüşvet karşılığı yardımda bulunan Halkalı Gümrüğü’nde görevli 3’ü bayan 5 gümrük muayene memuru da bulunuyor. Çetenin tekstil şirketleri ile yaptığı vurgunda yüzde 120 gümrük vergisi ödemedikleri ve devleti en az 750 milyon TL dolandırdıkları ortaya çıktı.

Gözaltına alınan şüpheliler hakkında “sahtecilik, örgüt kurmak, hayali ihracat, vergi kaçakçılığı ve rüşvet’’ suçlamasıyla işlem yapılırken zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

OPERASYON KAMERADA

Öte yandan Özel Harekat Polisinin de destek verdiği operasyon polis kamerası tarafından da saniye saniye kayda geçirildi. Görüntülere adreslerde baskın düzenleyen ekiplerin belgelere el koyması ve bazı adreslerde silah ve bir miktar uyuşturucunun ele geçirilmesi yansıdı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız