SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hayali Oto Fotoğrafıyla!

A- A+ PAYLAŞ

Çanakkale’de biri kadın 3 kişinin, kurdukları internet sitesinde oto almak isteyenleri “hayali fotoğraflarla” kandırıp dolandırdıkları ve Malatya’dan da bir kişinin bu kişilerin tuzağına düştüğü bildirildi.

Malatya PTT’de çalışan 38 yaşındaki A.D.’yi de dolandırdıkları gerekçesiyle Çanakkale Polisi’nin 26 yaşlarındaki İ.K. ve İ.G. adlı şahıslar ile 50 yaşındaki D.Ç.’yi yakaladığı, Malatya’daki mağdurun bu kişilerden şikayetçi olmadığı polis açıklamasında yeraldı.

Polis, internetteki dolandırıcılıkla ilgili şu bilgiyi verdi:

“Çanakkale Emniyet Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmalarda bir internet sitesinde satılık arabaların yer aldığı adrese hayali otoların resimlerini koyarak altına irtibat telefonları yazıldığı, arayan vatandaşlara satın almak istediklerinde hesap numarası vererek kaparo aldıkları, fakat otoları teslim etmedikleri tespit edilen şüpheliler yakalanmış, yakalanan şüphelilerin ilimizde ikamet eden müştekiyi de aynı yöntemle 09.04.2008 günü 250,00YTL dolandırdıkları tespit edilmiş, olayla ilgili Asayiş Şube Müdürlüğünde ifadesi alınan müşteki, şikayetçi olmadığını beyan etmiş olup, tahkikata devam edilmektedir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız