SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hayali Trambüs" Malatya'da!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:46:15
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi’nin yeni toplu taşıma projesi olan trambüs sistemi konusunda tartışmalar devam ederken, MOTAŞ trambüsün tanıtılması amacıyla bir video-animasyon hazırlayarak şirketin internet sitesinde yayınlamaya başladı.  

Trambüsü ‘Elektrikli Otobüs’ olarak tanımlayan ve Malatya Belediyesi'ne "trambüs" teklifi veren firma tarafından hazırlandığı anlaşılan MOTAŞ'ın internet sitesindeki video-montaj görüntülerde, son derece modern araçlar Malatya şehir merkezinde toplu taşıma hizmeti veriyor. 

‘Kendisi gelmeden animasyonu geldi’ yorumlarına yol açan trambüs video-montajı bu yönüyle trambus lobisinin propagandası niteliği taşıdığı gözleniyor. 

Ancak video-montajının hatırlattığı bir başka gerçek ise, Malatya Belediyesi ve MOTAŞ’ın animasyonlarla Malatya caddelerinde arz-ı endam ettirdiği trambusler için tek teklifi veren Bozankaya Şirketler Grubu’nun bugüne kadar trambüs imal etmemiş ve herhangi bir şehirde bu araçların trafiğe çıkışını sağlamamış olması. 

Çünkü yaklaşık 50 milyon TL bedelle kurulması öngörülen trambüs sistemi için teklif veren şirket bugüne kadar otobüs tasarımı ve raylı sistem üreticilerine paslanmaz çelik ve alüminyum tramvay gövde ve alt parça üretimi yapmak dışında, toplu taşıma sistemlerine yönelik herhangi bir çalışma ya da proje geliştirmiş değil. 

Malatya Belediyesi de bu durumun ihalede ‘benzer iş bitirme şartı’ konusunda sıkıntı yaratacağının farkında olarak, şirketten ‘benzer iş’ olarak ‘trambüs imal - yapmış olmak’ yerine ‘otobüs imal etmiş olmak’ şartını yerine getirmiş olmasını yeterli gören bir madde ile sorunu aşmayı tercih ediyor. 

Belediye İhalenin Sonucu Konusunda Suskun Ama…

Bu arada, trambüs ihalesinin sonuçlandırılması konusunda Malatya Belediyesi’nden bugüne kadar herhangi bir açıklama yapılmazken, sektöre yakınlığı ile bilinen bazı internet sitelerinde,  ihalenin sonuçlandığı ve Malatya Belediyesi’nin 10 trambüs aracı satın aldığı yolunda nereden kaynaklandığı belirtilmeyen, ancak tahmin edilen haberler yayınlanıyor. 

Bu konudaki haberlerden biri de son olarak teknokulis.com adlı internet sitesinde yayınlandı. ‘Malatya Belediyesi’nin Trambüs Projesi Tartışmalarla Birlikte Hayata Geçiriliyor’ başlıklı yazısında, site yazarlarından Hasan Genç, “22 Nisan 2013 tarihinde Malatya Belediyesi tarafından düzenlenen ihale sonucu Trambüs Projesi için 10 araç alımı gerçekleştirildi” bilgisine yer verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız