SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hayalleri Olmayan Geleceği Nasıl Kurabilir ki..!

A- A+ PAYLAŞ

Doğan Yayın Holding (DYH) 'nin dün Malatya çıkarmasını Hürriyet Gazetesi'ndeki köşesine taşıyan M Y. Yılmaz'ın izlenimleri şöyle;

MALATYA denilince çoğumuzun aklına şarkı olarak ‘Malatya, Malatya bulunmaz eşin’ gelir, bense Malatyalı Fahri’nin şarkısını mırıldanırım içimden: Sarı kurdelem sarı / dağlarda gördüm yari...

Uçağımızın tekerlekleri Malatya Erhaç Havaalanı’na değdiğinde dilimde yine bu şarkı vardı.

Doğan Yayın Holding’in ‘Anadolu’daki Avrupa’ toplantılarının ‘Malatya Buluşması’ bir mutlu tesadüf eseri, 4 Ekim gününe denk gelmişti.

Ve konu da kaçınılmaz olarak bir gün önce Lüksemburg’da olup bitenlerin ilerideki yaşamlarımıza nasıl yön vereceğinde düğümlendi.

Toplantımız, Anadolu’da benzerlerine az rastlanacak mükemmellikteki bir salondaydı.

İnönü Üniversitesi’nin salonunu dolduranlar arasında sadece sanayici ve tüccarlar değil, öğrenciler ve öğretim üyeleri de vardı.

Gördüğüm şey şu oldu: Türkiye bir gün önce AB’nin aday üyesi olduğunu dünyaya ilan etmiş ve fakat kimse bundan dolayı en ufak bir heyecan duymuyor!

Özellikle de gençler!

Hayallerinde önlerinde açılacak Avrupa kapıları yok. Orada master yapmak, orada iş bulmak, yeni bir hayat kurmak yok.

Düşünüyorum da galiba günümüz gençliğinin hiçbir hayali yok!

Hayali olmayan bir gençlik.

Hayali olmayan bir insan kendisine nasıl bir gelecek kurabilir ki?

Tamam, bizim kuşağımız gibi büyük hayaller kurup birbirlerini öldürmesinler ama bu yaşta hayalsiz de yaşanmaz ki!

Konuştukça Malatya’daki işadamlarının daha büyük hayalleri olduğunu fark ediyorum.

Kayısı unu yapmaktan, kayısı pekmezinin patentinden, kayısı cirosunu dörde beşe katlamaktan söz ediyorlar.

Pamuk yetişmeyen bir ovanın orasına burasına dağılmış dev fabrikalarda, dışardan getirilen pamukla iplik yapıp, denim kumaşı üretmelerinden de belli oluyor bu durum.

Yemekte, İnönü Üniversitesi’ni bitirmiş çok genç bir ‘tüccar’ ile konuşuyorum.

Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, cep telefonu ithal edip bütün bölgeye dağılmış mağazalarında sattığını anlatıyor.

Ona soruyorum: Bu bölgede en çok hangi tip telefon ilgi görüyor?

Düşüncem o ki biraz eski de olsa ucuz modeller burada daha çok iş yapabilir.

Yanıtı şöyle: ‘Bizim hemşerilerimiz en son model hangisiyse onu almak ister. Yeni model gelince, eskilerini satmak çok zor oluyor.’

Doğu’nun insanı belli ki yaşamında sadece yenilik istiyor.

Üniversite binasında kurulmuş İnönü Müzesi, bize Türkiye’nin çıktığı büyük yolculuğun nereden ve hangi şartlar altında başladığını bir kez daha hatırlatıyor.

Havaalanına doğru giderken o büyük devrimcileri anıyorum bir kez daha.

Bugünlere onlar sayesinde geldik, nur içinde yatsınlar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız