SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Hayallerim Kısmen Gerçekleşti..''

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyonu Üyesi Ali Osman Başkurt (fotoğrafta ortadaki), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nden (MÜSİAD) aldığı kültürle şu anda milletvekili olarak hizmetlerini sürdürdüğünü belirterek, "Tarihi eserleri onarıp ecdadımızın tarihi yapısını diri tutmaya çalışıyoruz" dedi.

AKP ilçe kongrelerine katılmak, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Malatya'ya gelen Milletvekili Ali Osman Başkurt, geçmiş dönemlerde başkanlığını yaptığı ve hala üyesi olduğu MÜSİAD Malatya Şubesini ziyaret ederek, birkaç ay önce başkanlığa seçilen Sabri Akın ve beraberindeki yönetime başarı dileklerini iletti.

Başkurt, "1990 yılında kurulan MÜSİAD o gün bu gündür, gerek ekonomide, gerekse yurt dışı ve yurt içinde çizgisini bozmayarak siyasi duruşunu hiç değiştirmedi. Sivil toplum kuruluşları üzerinden siyaset yapılmaz ancak, biz MÜSİAD'dan aldığımız kültürle çalışıyoruz. Aslında siyasi partiler de, sivil toplum kuruluşların bir üst grubudur. İkisinin de amacı halka hizmet etmek olmalıdır" dedi.

MÜSİAD üyeleriyle 3.5 yıllık çalışmalarını değerlendiren Başkurt, şunları söyledi:

"Her Malatyalının Beylerderesi'nden geçerken hissedeceği şeylerin aynısını ben de hissettim ve düşünerek sessiz bir program yaptım. Daima kafamda diri tuttuğum bu hayallerim Allah'ın izniyle kısmen gerçekleşti. Rahmetli Özal döneminde ortaya çıkan Beylerderesi üzerinde yapılacak köprü projesi hayalim pek yakında gerçekleşecek. Beylerderesi üzerine yapılacak köprü için inşaat çalışması başlatıldı.

Bunun dışında bir rüyam daha var. O da, Beylerderesi'ne sulamada kullanılmak üzere bir set çekilmesi. Zaten yapılması planlanan köprü Fatih köprüsünün bir minyatürü. Bir de set çekildi mi, işte sana Boğaz Köprüsü'nden bir manzara.

Malatya Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet veren 2. Organize Sanayii'nin alt yapısını da programa koyduk. Çalışmalar devam ediyor ve pek yakında bu konuda eksiklikler tamamlanacak. Malatya'nın kangren yarası olan Vagon Fabrikası ve sosyal tesisleri hakkında çalışmalarımız ve Vakıflar Genel Müdürüyle görüşmelerimiz devam ediyor. Battalgazi İlçesi'ndeki Ulu Cami ihalesi yapıldı. Restore çalışması sürüyor. Aynı konuda Arpgir'de tarihi yapılar üzerine çalışmalarımız oldu. Ecdadımızın bu tarihi mekanlarını diri tutmaya çalışacağız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız