SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hayat Bir Sınavdır"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:48:56
A- A+ PAYLAŞ

Şair Yazar Semra İplikçi, “Hayatı bir sınav, imtihan olarak değerlendiriyor ve dünyaya geldiğimiz günden itibaren ders zilinin çaldığını biliyorum” dedi. 

Malatya Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu tarafından Malatya’lı yerel bir şair ve yazarı tanıma ve tanıtma fırsatı sunan “Beydağı Sanat Günleri” programının bu ay ki konuğu TRT’nin çeşitli programlarında konuk ve programcı olarak görev alan şair- yazar Semra İplikçi oldu.

Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Salonu’nda düzenlenen programa Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi Adil Akkoyunlu, Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu üyeleri ve çok sayıda şiir sever katıldı. Akkoyunlu, yaklaşık 4 yıldır istikrarlı bir şekilde sürdürmüş oldukları Beydağı Sanat Günleri projesi hakkında kısa bir bilgilendirme yaparak, “Derdimiz Malatya’mıza Malatya’nın yerel değerlerini en doğru bir şekilde anlatabilmektir” dedi.

Şair- Yazar Semra İplikçi yaptığı konuşmada, önce hayatı hakkında bilgi verdi. Allah’ın insanlara hayatı bir armağan olarak sunduğunu söyleyen İplikçi, “Hayatı bir sınav, imtihan olarak değerlendiriyor ve dünyaya geldiğimiz günden itibaren ders zilinin çaldığını biliyorum” ifadelerini kullandı.

Şiir yazmaya nasıl başladığını da anlatan İplikçi, şiir yazmanın aşıkların işi olduğunu ve Mevlana’nın dediği gibi “Şiirde şuur olmaz” bilinci ile hareket ettiğini vurguladı. Şiirlerini kaleme alırken Allah’ın kelamını yansıtmaya dikkat ettiğini de söyleyen İplikçi, “Allah’a teslim olduğum sürece özgürsündür” şeklinde konuştu.

Program boyunca yazdığı şiirleri ve yazıları paylaşan İplikçi, katılımcıların sorularını da cevaplandırdı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız