SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hayata Bağlanıyorum" Projesi

A- A+ PAYLAŞ

Görme engellilerin eğitim, iş ve sosyal yaşamlarını kolaylaştırmak için düşünülen "Hayata Bağlanıyorum" projesi başlatıldı. Müracatların il ve ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlıklarına yapılabileceği öğrenildi. Şimdiye kadar 16 görme engelliden 7'sinin başvurusunun kabul edildiği bildirildi.

Malatya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hidayet Bozkurt, yaptığı açılamada şunları belirtti. ;

“Görme Engellilerin eğitim, iş ve sosyal yaşamını kolaylaştırmak ve onlara sosyal yaşama ve olanaklara katılma fırsatı sunmak amacıyla 09.03.2011 tarihli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu Kurulu kararı ile ‘Hayata Bağlanıyorum’ adlı proje hayata geçirilmiştir. Proje kapsamındaki tüm giderler Fon Kurulundan karşılanacaktır. Proje kapsamında Vakıf Mütevelli Heyetlerince uygun görülen görme engellilere bilgisayar ve aksesuarları, yazılım lisansları (ekran koruyucu sesli program, işletim sistemi, Office araçları) ve bir yıllık internet erişimi verilecektir. Aile ve Sosyal Yardımlar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Hayata Bağlanıyorum’ projesinin hedef kitlesi; 3294 sayılı kanun kapsamındaki (sosyal güvencesi olmayan ve sosyo-ekonomik yoksunluk içerisinde bulunan), En az yüzde 70 ve üzeri görme engeli olan ve günlük yaşam becerilerini yerine getiremeyen, ilköğretim 3. sınıf ve üstü sınıflara devam eden öğrenciler, ortaöğretim ve yükseköğretime devam eden öğrenciler, doğum tarihi 1955 ve üstü olup ilkokul/ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim mezunları oluşturmaktadır.Proje kapsamındaki müracaatlar il ve ilçelerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığına yapılmaktadır. Başvurular, vakıfların karar organı olan Mütevelli Heyetlerince değerlendirilip uygun görülen başvurular toplu olarak İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlıklarınca Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünün Proje İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığına ait proje sistemine girilmektedir. Mevcut proje kapsamında İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığımıza 16 görme engelli müracaat etmiştir. Vakıf Mütevelli Heyetince yapılan değerlendirmede 7 görme engelli bireyin başvurusu kabul edilmiş ancak 9 görme engelli bireyin ise başvurusu kabul edilmemiştir. Kabul edilmeme gerekçelerinde ise bazı bireylerin 3294 sayılı yasa kapsamında bulunmaması, yaş ve eğitim düzeylerinin uygun olmaması, bilgisayarın kullanımı için yeterli iş, fiziki durum olanaklarına sahip olmamalarından kaynaklanmaktadır. Başvurusu kabul edilen görme engellilerin proje sistemine girişi yapılacak olup en kısa süre içerisinde bilgisayarlarının tesliminin yapılması ve günlük yaşamlarını sürdürmelerinin kolaylaştırılması sağlanacaktır. Ayrıca proje kapsamında müracaat etmek isteyen görme engelli bireyler Vakfımız Başkanlığı Proje Ofisine başvuru yapabilirler ve bilgi alabilirler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız