SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hayatım Mücadeleyle Geçti"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:36:45
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, TED Malatya Koleji tarafından düzenlenen 2015-2016 eğitim-öğretim döneminin ilk “Kariyer Günleri” etkinliğine konuk oldu. Başkan Gürkan, öğrencilere tecrübe paylaşımında bulunarak, önemli mesajlar verdi. 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, TED Malatya Koleji tarafından düzenlenen  “Kariyer Günleri” etkinliğinde tecrübe paylaşımında bulundu. TED Malatya Koleji Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Battalgazi belediye Başkanı Selahattin Gürkan’nın yanı sıra Battalgazi belediye Başkan Yardımcısı Abdulvahap Şerefhanlı, bazı daire müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Burada konuşan Battalgazi belediye Başkanı Selahattin Gürkan, öğrencilerle tecrübe paylaşımında bulunmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek, “Sınırlara hapsolmuş bir öğrenci hayatım olmadı. Memuriyette aynı durumdaydım. Kendimi hapsetmiş bir bürokrat olmadım. Şu anda da Belediye başkanıyım yine kendimi mevzuatlara hakim ve kendimi hapsetmiş değilim. Bu demek değildir ki kural, yasa ve yönetmenlik tanımamazlık anlamına gelmesin. Hayatımda okul müdürlüğü, öğretmenlik, Milli Eğitim Müdürlüğü, müfettişlik, Şube Müdürlüğü ve Bölge İl Müdürlüğü olsun, bütün çizgi dışı çalışmama rağmen sicil dosyamda uyarı cezam bulunmamaktadır. Hayatınızda yaşadığınız zorluklar sizi hayata küstürmesin. Geleceğinizle ile ilgili ümit var olunuz. Picasso’ya sormuşlar, Siz çok güzel iyi bir ressamsınız. Bize bir resim yapar mısınız?  Ve yapmış. Borcum ne kadar denilmiş. 10 bin dolar demiş. 2 dakikada bu ücret olur mu demişler. Bu 2 dakikanın arkasında 50 senelik bir tecrübe var demiş. Dolayısıyla 2 dakikada veyahut ta 20 dakikada anlatılan hatırlarda 50 senelik tecrübe vardır. Siz o tecrübeleri iyi dinler ve değerlendirirseniz, hayatınızın ileriki safhalarında tekrar deneme gereğini duymazsınız. Akıllı adam zaten denenmişi denemez” dedi.

Hayatının mücadelelerle geçtiğini belirterek, “Benim hayatım hep mücadele ile geçmiştir. Şimdide bizim önümüze konulan engeller bizi söndürmez. İradeli insanlar, o engelleri merdiven basamağı yapar ve ne kadar engel koyarlarsa o kadar siz yükselirsiniz. Her engel sizler için bir merdiven basamağı olmalı, her engeli aştığınız zamanda bir katman,  bir basamak daha yükseğe çıkmış olursunuz” diye konuştu.

Başkan Gürkan, daha sonra öğrenciler tarafından yöneltilen soruları yanıtladı. Çevre ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Başkan Gürkan, Türkiye’nin en temiz ilçesinin Battalgazi ilçesi olduğunu söyledi. 

Bir öğrencinin Arslantepe’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listeden asıl listeye alınması için ne tür çalışmanın yapıldığı ile ilgili bir soruyu da yanıtlayan Başkan Gürkan, soruyu soran öğrenciyi kutlayarak, “Arslantepe Höyüğü, UNESCO Dünya Kültür Mirası asıl listesine alınması için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Arslantepe’nin alan yönetimi oluşturulması ve alan planının oluşturulması için çalışmalar aralıksız devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Başkan Gürkan’a okul idarecileri tarafından çiçek ve plaket takdim edild

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız