SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Aynı Sofrayı Paylaşanlar Kardeştir"

0
Güncellendi - 2017-06-10 21:07:04
A- A+ PAYLAŞ

 

Kaynarca, Kiltepe, Bentbaşı, İlyas ve Çarmuzu mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, Yeşilyurt Belediyesi tarafından organizasyonu yapılan ‘ Meydan İftarı”  programında aynı sofra etrafında toplanarak iftar sevincini hep beraber yaşadı.

Ramazan’ın bereketiyle insanları birbirleriyle tanıştırmayı, aynı masada buluşturmayı amaçlayan iftar programına mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

TİYATRO GÖSTERİLERİ, İLAHİLER, DİNİ SOHBETLERİN IŞIĞINDA ORUÇ AÇMA MUTLULUĞU

Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro Grubu tarafından sahnelenen Nasrettin Hoca, Keloğlan ve Hacivat-Karagöz oyunlarıyla iftar öncesinde keyifli vakit geçiren mahalle sakinleri, Kur’ân-ı Kerim Tilaveti, İlahi ve Ney Dinletisi ve dini sohbetlerle Ramazan ayının manevi havasını hep birlikte soludular.

NASRETTİN HOCA EŞEKTEN İNDİ, BİSİKLETE BİNDİ

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftar programında renkli anlarda yaşandı. Nasrettin Hoca’yı günümüze taşıyan Yeşilyurt Belediye Tiyatro Grubu Sanat Yönetmeni Ömer Konakçı, Nasrettin Hocanın kılık-kıyafeti ve eşeği ile geldiği alanda özelliklerin çocukların ilgi odağı oldu. Eşeğe ters binerek halkı selamlayan Konakçı, bir ara eşekten inerek masaların arasında bisikletle dolaştı. Nasrettin Hoca tiplemesiyle meydan iftarlarına renk getiren tiyatrocu Ömer Konakçı’nın Nasrettin Hoca kıyafetleriyle bisiklete binmesi mahalle sakinlerini neşelendirdi.

POLAT, “ KARDEŞLİĞİMİZ VE BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN”

Vatandaşlarla sohbet edip sıkıntı ve taleplerini dinleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, meydan iftarlarının komşuluk ilişkilerini canlandırdığını, aradaki kardeşlik, sevgi ve dayanışma bağlarını güçlendirdiğini vurguladı.

İnsanlar arasındaki kardeşliği, birliği ve beraberliği pekiştirmek için meydan iftarlarını tertip ettiklerini hatırlatan Başkan Polat,  “Paylaşma, dayanışma ve dostluk duygularının zirveye eriştiği mübarek Ramazan ayında bizleri aynı sofra etrafında buluşmamızı sağlayan Cenab-ı Allah’a ne kadar hamd etsek az olur. Ramazan ayında çok yakından hissettiğimiz paylaşma, dayanışma ve kardeşlik duygularımızı hayatımızın bir parçası haline getirelim, bu samimi ilişki bağları sadece Ramazan ayıyla sınırlı kalmasın, geri kalan 11 ayda da bu şekilde bir hayat yaşayalım. Meydan İftarlarının temel gayesi de; 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızı aynı sofra etrafında buluşturup kardeşliği, dostluğu ve yardımlaşma duygularımızı daha da sağlamlaştırmaktır. Beş ayrı mahallemizden gelip gönül soframıza zenginlik getiren, ekmeğini- aşını yanındaki komşusuyla eşi ve dostuyla paylaşan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.  İftar programına sağladıkları katkılardan dolayı mahalle muhtarlarımıza ayrıca şükranlarımı sunuyorum” dedi.

POLAT, “ GELENEK VE GÖRENEKLERİMİZİ ÇOCUKLARIMIZA ÇOK İYİ ÖĞRETELİM”

Başkan Polat, konuşmasının sonunda “ Çocuklarımıza vatan, millet ve bayrak sevdasını, Ramazan ayının önemini,  gelenek ve göreneklerimizi mutlaka öğretmemiz gerekiyor. Meydan iftarları veya diğer etkinliklerimizde kültürel motifleri görebilirsiniz. Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro Grubunda yer alan kardeşlerimiz Nasrettin Hoca, Keloğlan ve Hacivat-Karagöz gibi kültürel tarihimizde önemli yer kaplayan sahne oyunlarını sergiliyorlar. Nasrettin Hoca bir yandan eğlendirirken diğer taraftan düşündürüyor.  Geleneğimizin masum tarafını Keloğlan anlatırken, dostluğun ve arkadaşlığın insan hayatındaki önemini ise Hacivat ile Karagöz’ü izlerken şahit oluyoruz. Bu sahne oyunları bizim kültürel geçmişimizin önemli parçasıdır. Bu etkinliklerin amacı da; çocuklarımız ve gençlerimize kültürel tarihimizi fiilen öğretmektir. Tiyatro gösterileriyle iftar programlarına renk katan Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro Grubuna çok teşekkür ediyorum ” diye konuştu.

“MEYDAN İFTARLARINDA MANEVİ BİR ATMOSFER OLUŞUYOR”

Her yıl yapılan sokak iftarlarının Ramazan ayına renk kattığını belirten vatandaşlar ise “Tüm komşular toplanıp aynı sofrada buluşuyoruz. Sokak iftarları çok güzel bir atmosfer oluşturuyor. Bizlerin aynı sofrada bir araya gelmesine imkân veren Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat’a teşekkür ediyoruz” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

PAYLAŞMA VE HOŞGÖRÜ DUYGULARI ETRAFINDA ORUÇ AÇMANIN MANEVİ HAZZI

Vatandaşların yoğun ilgisi altında Ramazan’ın ruhuyla samimi bir atmosferde geçen iftar programına katılan beş ayrı mahallenin sakinleri bir yandan beraber oruç açmanın keyfine varırken, diğer taraftan paylaşma ve hoşgörü duyguları etrafında sohbet ettiler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız