SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Hayatla Kumar Oynayamazdık..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, 2006- 2007 futbol sezonunu, Kapalı Tribünü “son anda” kapatılan İnönü Stadı’nda törenle açtı. Kulüp Başkanı Haşim Karadağ, “Allah’ın izniyle sezon sonunda şampiyon olacağız” dediği konuşmasında, kapalı tribünle ilgili karara tepki gösterdi.

ÜSTÜ BOŞ ALTI DOLU TRİBÜN!..
Malatyaspor’un sezon açılışına, “Kapalı Tribün”e seyirci alınmaması kararı damgasını vurdu. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü elemanlarının 3 ay önce yaptıkları incelemedeki “depreme karşı güvenli olmadığı” yolunda verdikleri kararın, sezon açılış günü Malatyaspor yöneticilerine tebliğ edilmesi, stadda “garip” görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Tribünlerine “tehlike” dolayısıyla seyirci alınmayan Kapalı Tribünün altı, bilindiği gibi stadın “beyni” diye bilinen tesislerin yanı sıra soyunma odaları başta olmak üzere birçok birimi bünyesinde barındırıyordu. Beton siperinin tehlike oluşturduğu öne sürülen ve bu nedenle seyirci alınmayan tribünün bu birimleri ise “tam kapasite” kullanıldı.

Malatyaspor yönetimi, ilk yarının bir bölümünü maraton tribününde taraftarlar arasında izlenirken, bir süre sonra törene gelen Vali Halil İbrahim Daşöz de yöneticilere katıldı. Belediye Başkanı Cemal Akın ise, Malatyaspor- Karagümrük maçının başlamasından hemen önce tribüne geldi.

Sezon açılış törenini; 7 milletvekilinden sadece CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu izledi. Bazı eski yöneticilerin de tribünde oldukları gözlenirken, açılış töreni sırasında telgrafı okunan Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy yuhalandı. Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ, konuşması sırasında, eski başkan Hikmet Tanrıverdi’nin de törene katılmak istediğini, ancak yurt dışında olması nedeniyle gelemediğini, “can-ı gönülden” başarı dileklerini ilettiğini bildirdi.

Malatya eski şöhretlerinin kendi aralarında oynadığı maçla başlayan sezon açılış töreninde, daha sonra Bülent Serttaş ve Yeşim Çelik birer konser verdiler. Sanatçılar kendilerine ilgi gösteren taraftarlara karşılık verirken, Yeşim Çelik saha kenarındaki özürlü bayan taraftarla da fotoğraf çektirdi.

Bülent Serttaş, konseri sırasında Malatyaspor yöneticilerini halay için sahneye çekti. Karadağ, sahneye gelerek, “Ben bugün halay çekmeyeceğim. Ama sezon sonunda, şampiyon olduğumuzda 7 gün 7 gece halay çekeceğiz. Şampiyonluk kutlamasında sabaha kadar halay çekeceğiz.”dedi. Karadağ, bu konuşmasında ligin ilk maçını haftaya Elazığ’da oynayacaklarını, Elazığ maçına kardeş olarak gideceklerini, kin ve nefret istemediklerini söyledi.

“BİZ BU DAVAYA İNANDIK..”
Malatyaspor Başkanı, konserin ardından yaptığı açılış konuşmasında da “Biz bu davaya inandık. Arkadaşlarımızla birlikte yola çıktık. Siz de buna inanın. Allah’ın izniyle sezon sonunda şampiyon olacağız.

Bugün üzücü bir olay yaşadık. Ancak engellemelere rağmen yine de şampiyon olacağız. 2-3 ay önce kontrol yapılmış. Şimdi tribünlere seyirci alınmıyor. Ancak 200 kişi soyunma odasından yararlanabiliyor. Bu statta 2-3 yıldır sorunlar vardı. Bu sorunlar neden bugün son haftada gün ışığına çıktı, bunu merak ediyorum. Söz veriyorum, bunları yaptıranları bulup, şu meydana çıkartacağım. Bu konunun Valilik makamı ile ilgisi yok. Biz laf yapmak istemiyoruz. Çene yapmak istemiyoruz. Takımı şampiyon yapmak için arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz” dedi.

Malatyaspor Başkanı Karadağ, yaptığı konuşmada katkılarından dolayı Belediye Başkanına teşekkür etti. Malatyaspor taraftarlarına “Biz şampiyonluğa inandık, siz de inanıyor musunuz?” diye soran Karadağ, “evet” sesinin şiddetini beğenmeyince iki kez tekrar ettirdi ve daha gür “evet” istedi. Karadağ ardından “Allahınıza kurban” diye sözünü tamamladı.

“KUMAR OYNAYAMAZDIK..”
Vali Halil İbrahim Daşöz de “Bu mutlu günde takıma başarılar diliyorum. Mutluyuz, çünkü takım taraftarı ile buluşuyor. Heyecanınız biraz buruk. Ama sadece size şunu söylemek istiyorum, en azından şu an sahip olduğumuz bilgi itibariyle, bizler sizlerin hayatını hiçbir şekilde kumar konusu yapamazdık. Burada doğru bir karar. Yönetime de hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum. Yönetimin takımı şampiyon etmiş yolundaki çabasına taraftarında sahip olacağına inanıyorum. Tekrar sezonun hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Malatyaspor Teknik Direktörü ise, tribünün durumuyla ilgili kararı, habercilere değerlendirirken, "Biz, burada önceki gün bir maç oynadık. Keşke bugün de bir idare etseydik. Demek ki sayın Valimiz çok duyarlı. Ama biz, bunun üstesinden geliriz. Bizim bu tribüne ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Malatyaspor’un alt yapısı dahil tüm kadrosu, personeli taraftarlara tanıtıldı. Futbolcular tanıtım töreninin ardından maç için sahaya çıkarken kurban kesildi. Daha sonra Malatyaspor- Karagümrük maçı oynandı.

Karagümrükspor oyuncuları sahaya ellerinde “Şerefiyle mücadele eden Malatyaspor’a başarılar dileriz” pankartıyla çıktı. Bu pankart büyük alkış aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız