SON DAKİKA
SON DEPREMLER

HAYDAA!. Daha Memur Bile Değilmiş..

0
Güncellendi - 2016-07-16 06:33:22
HAYDAA!. Daha Memur Bile Değilmiş..
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı'na uygun görülen Avukat Ali Yıldırım'ın, bu göreve atanması için gereken 'memurluk' koşulunu taşımadığı, önce 'hülle yoluyla' memur yapılıp, daha sonra bu görevi 'resmen' üstleneceği öğrenildi.

Ahmet Çakır'ın, 2009'da Malatya Belediye Başkanı seçilmesinden bir süre sonra, şahsi ve başkan seçilince ayrıldığı şirketinin avukatlığını yapan Ali Yıldırım, belediye bünyesindeki Kent Konseyi'nin Genel Sekreterliği görevine getirilmişti.

Yıldırım, 2014 Mart'ında, Malatya Belediyesi'nin 'büyükşehir' statüsü kazanması ve Çakır'ın yeniden belediye başkanı seçilmesinin ardından, Kent Konseyi'ndeki görevinden ayrılırken, belirli bir ücret karşılığı başkan danışmanlığı görevine atanınca, Kent Konseyi'ndeki görevini bırakmış, ancak serbest avukatlık görevini de sürdürmüştü.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde, Arif Emecen'in Mayıs ayı başında ayrılmasıyla boşalan genel sekreterlik görevine, genel sekreter yardımcılarından, eski Arapgir Kaymakamı Ercan Turan atanınca, boşalan yardımcılıklardan birine Avukat Ali Yıldırım'ın getirildiği bildirilmişti. Turan'ın boşalttığı odaya, kapısında da adı ve yeni ünvanı yazılan Yıldırım yerleşmişti.

aliyıldırımAncak fiilen genel sekreter yardımcılığı görevini üstlenen, en son geçtiğimiz Cuma günü Ahmet Çakır başkanlığında yapılan UKOME toplantısına katılan Ali Yıldırım'ın, henüz genel sekreterlik görevini üstlenebilmesi için gereken "devlet memuru" olma koşulunu taşımadığı öğrenildi.

Avukat Ali Yıldırım'ın, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde de sıkça uygulanan, sınavsız yöntemle müdürlüğe atanıp 'devlet memuru' yapılması için işlemlere başlandığı bildirildi. İstisnai memurluk diye nitelendirilen, bu nedenle KPSS'yi geçme zorunluluğu bulunmadan "Özel Kalem Müdürlüğü" görevine atanarak memur yapılacak olan Ali Yıldırım'ın, böylece zahmetsizce elde edeceği memuriyet statüsünden sonra Genel Sekreter Yardımcılığı görevini 'resmen' üstleneceği haber alındı.

Yıldırım'ın, 'hülle yoluyla memur olma' yöntemi olarak da bilinen Belediye Özel Kalem Müdürlüğü görevine atanmasına ilişkin teklif yazısının, İçişleri Bakanlığı'na gönderildiği ve kısa sürede onaylanarak gelmesinin beklendiği öğrenildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, Yıldırım'ın Özel Kalem Müdürlüğü'ne atanmasına ilişkin yazının bakanlığa gönderildiğini doğruladı.

Son olarak Yıldırım için uygulamaya sokulan yöntem, geçen yıl da Çakır'ın danışmanı Mimar Zeki Sarılar için uygulanmıştı. 56 yaşındaki Sarılar, önce Özel Kalem Müdürlüğü'ne atanarak memur yapılmış, sonra genel sekreter yardımcılığı görevine getirilmişti.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

aliyıldırımkapakfoto

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

39 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Neden insanların hakkıyla ve sınav başarısı ile bu görevlere gelmelerini içinize sindiremiyorsunuz da torpille o göreve gelmelerini alkışlıyorsunuz. Anlaşılıyor ki din, iman, kitap, hak, hukuk hepsi sizin için hikaye olmuş. Allah sizi ıslah etsin. Editörün de belirttiği gibi bir de farklı isimlerle yorum yaparak adeta sahtecilik yapıyorsunuz. Ancak şaşırmamak gerek. Din siyasete girerse olacağı budur. Toplumda ne ahlak kalır ne hak, hukuk. Atatürk boşuna din ile siyaseti ayırmak istememiş. Bu günleri görmüş anlaşılan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek Malatyalı (7 yıl önce)
    Yüksek lisans mezunu belediyede işe alınmazken olmayan kadrolar yaratılıp birileri memur ediliyor okumaksa sadece avukat okumuyor yani. Sizde hala uyuyup destek verin ekmek alacak paramız yok hala sizene diyebilen hakkının yenmesini normal gören hatta savunan insanlarla aynı şehirde yaşıyoruz Allah yardımcımız olsun!
    0
    0
    Yanıtla
  • ESNAF (7 yıl önce)
    Meyve veren ağaç taşlanır ey dostlarım kervan yolda .... DURMAK YOK YOLAAA DEVAAAAM
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    Siyaset üstü bir kişilik olan Malatya ya vizyon kazanandıracak Ali yıldırım ismine neden bu kadar zorunuza gidiyor.okudukları ve bilgisiyle sizileri ters-düz eder.
    0
    0
    Yanıtla
  • mikail (7 yıl önce)
    Son Kuruşuna Kadar hak etmeden alınan paranın içinde bulunan hakkımı haram, ediyorum... Devlet malında herkesin hakkı vardır... Son kuruşuna kadar haram olsun... Geriye kalan yedmiş milyonu da bilmem...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilal (7 yıl önce)
    İşinize gelmeyen yorumları yayınlamıyorsunuz sizin gazeteciliğiniz bu işte dün iki yorum yazdım neden yayınlanmadı fikrinize ters mi düştü editör kardeş EDİTÖR NOTU: Sayın yorum sahibi.. Haberlerimize konu olan Ali Yıldırım'ı güya savunmak isterken, Yıldırım'ın etrafında nasıl 'mantık ve düzey sorunlu' birilerinin de bulunduğunu yansıtacağı ve bu yönüyle aslında bizim haberlerimizi destekleyecek olmasına rağmen, doğruyu- yanlışı ayırdedebilen makul ve mantıklı okurlarımız nezdinde, Yıldırım'ın hakkında oluşturacağı 'daha olumsuz' imaj nedeniyle, bizim haberlerimizden çok daha fazla onu üzeceğini, yıpratacağını ve 'dost (!) eliyle de yaralamış olacağını', bunun ona haksızlık olacağını düşündüğümüz için yorumlarınız -aşağıda değişik isimlerle yeralan ve 'Yıldırım'a imaj açısından daha az zarar verecek' bazı örnekler (Emrah vb.) hariç-, yayına konulmamakta ve arşivde muhafaza edilmektedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Evet gerçekten haksızlıklara karşı çok duyarlısınız(!).. Gözlerimiz yaşarıyor sizin şu dürüst haberciliğinizden(!)...
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman Özerol (7 yıl önce)
    "Yasaları dinlemeyin!" Bunu ben demedim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (7 yıl önce)
    VAY SİZİN GAZETECİLİĞİNİZE Ali yıldırım belliki size derin izler bırakmış böyle amatör haber yapmaksa sizin gazeteciliğiniz Allâh sizi ıslah etsin!!! Attığınız başlığın altını dolduramayacak kadar boş ve ne oldum delisi olmuşsunuz bugün ali yıldırım ın yaptıkları altına imza attığı bir çok şeyi nasıl hiçe sayıpta böyle şahsi olarak haber yapma yetkisini size kim veriyor???Ali yıldırım malatya için bir değerdir bunu zamanla tüm malatya görecek malatyahaber Gazetesi sizi haber yapmaya gazetecilik yapmaya davet ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • vay sana. Okuduğunun ne olduğunu bile anlamaktan aciz birisi birde ahkam kesmişsin.Adam hukuk adamıymış ama torpille dost ahbap kayırmasıyla memur yapılacakmış ona sahip çıkıyorsun.Hukuku kullanıp allengirle memur oluyor. Senin gibileri için bunlar normalmış demek.Utanmadan bunu yazıyorsun.Seni aklıbaşında Malatkyalılara havele ediyorum.Hem bu avukat ne yapmış yazda bilelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman Özerol (7 yıl önce)Emrah isimli kullanıcı yorumuna
    "Sınavsız yöntemle müdürlüğe atanıp ‘devlet memuru’ yapılması..." Bu çok güzel... Bunu alkışlayın!
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet zeki (7 yıl önce)Emrah isimli kullanıcı yorumuna
    Ali yıldırım neden malatya için bir değerdir? Memurluk kaç milyon kişinin hayali şu donemde biliyormusun? Bizler değersiz miyiz ali yıldırım peygamber mi tovbe hasa adını soyadını duzgun yaz da senide memur yapsınlar hemşerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Hanefi Selimoğlu (7 yıl önce)
    Sayın İsmet Yalvaç; Habercilik yapacağım diye kininizi kusuyorsunuz, siz haberi verin yorumu biz yaparız.... bu haberle ilgili"o zat""haydaa memur bile değilmiş" gibi başlıklar tarafsız bir gazeteciye ait olamaz.... Malatyasporumuza ihanet edenleri koruyup kollarkenki tarafgir tutumunuz burada da tersine olmuş..... Yazıklar olsun sizin gibi gazeteci adı altında tarafgirlik yapanlara........dürüst olun...... EDİTÖR NOTU: Malatyaspor'da çok kısa dönem başkanlık yapan, Malatyaspor'un bugün bulunduğu konumun tek sorumlusu olarak diğer başkanlardan H.Tanrıverdi'yi gören-göstermek isteyen ve bunu "takıntı" haline getiren, kendisine Tanrıverdi ile ilgili iddiaları hakkındaki değerlendirmeler bir telefon görüşmesinde ayrıntılı olarak izah edilmesine, kendisinin de bugünkü durumun hazırlayıcılarından biri olduğu söylenmesine, yine o dönemlerde Malatyaspor'u kurtarma adına neler tezgahlandığına ilişkin olarak Malatya Cumhuriyet Savcılığı'na Tanrıverdi aleyhine iddialar içeren ve "İsmet Yalvaç" imzasıyla İstanbul'dan postaya verilen -İsmet Yalvaç'ın savcılıktaki ifadesinde de belirttiği gibi- tamamen "sahtekarlık" ürünü ihbar mektubu (bu bir tanesi, başkaları adıyla da gönderilmiş, aynı iddiaları içeren 'sahte' başka ihbar mektupları da vardı) ve Malatyaspor'un 2002'den itibaren hangi çevrelerin ilgi alanına girmiş olduğu da dahil o yıllarda 'tertiplenen' birçok olay anlatılmasına rağmen, sadece kendi doğrularını yazıp söylemeye devam eden, "kinini yansıtan", iddialarının ve hakaretlerinin yayınlanmasına ve oluşacak suça aracılık etmemizi isteyen, ancak buradan bir sonuç alamayınca, daha sonra malatyahaber.com'un diğer haberlerine "takılmaya" başladığı ve polemik arayışını sürdürmek istediği anlaşılan Mehmet Hanifi Selimoğlu'nun, son olarak Malatya Belediyesi'ndeki bir olaya dahil olma çabasının ürünü üstteki yorumunu okurların takdirine bırakıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rustem (7 yıl önce)
    Başkan kimle çalışmak isterse onunla çalışır icranın başı odır en tabi hakkıdır
    0
    0
    Yanıtla
  • yağmur (7 yıl önce)
    neler oluyor malatyada bilen yok ama maskide biri var adam memur bile değil daire başkanı maaşı alıyor eşinide aldırdı
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    NEREDE LİYAKAT? NEREDE BAŞARI? NEREDE GÖREVİ HAKETME? İŞTE BU YÜZDEN BU YÖNETİMDEN BAŞARI BEKLEMEK ??? GÖREVİ HAKETMEYEN BİRİSİNE BELEDİYEDE GÖREV VERİP, HALKTAN TOPLADIĞIN VERGİLERLE O KİŞİYE MAAŞ VERİYORSUN.HELAL Mİ? BUNUN HESABINI BİR GÜN BU DÜNYA DA YADA ÖBÜR DÜNYADA SORARLAR. NEREDE KALDI HELAL, HARAM?
    0
    0
    Yanıtla
  • Reel (7 yıl önce)
    Bu kişi kibir abidesi,enaniyet sahibi birisi gerçi malatyalilar olarak bir şeye itiraz etmediğimiz için bize mustehak
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet çakır (7 yıl önce)
    Kadına köle olma reis ol yazdırmıştı bu arkadaşlar
    0
    0
    Yanıtla
  • timur (7 yıl önce)
    malatyahaber.com sen uğraş uğraştığın kadar karalama çalışmaların hep boşa çıkıyor farkındamısın bilmiyorum. sen git cehepe nin incir ağaçlarının peşine düş. haydi canım naş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sende kenardan Olanları izle koçum zoruna mı gitti haksızlıkları millete göstermesi bu başlangıç bide bunun ahireti var orda ne yapacaksınız bakalım orda AKP de yok orda adalet var haram helal var hak hukuk var
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (7 yıl önce)
    Yav arkadaş sizene, adamın gelecek kaygısı yok çünkü Avukat. Avukat memurdan daha çok kazanır. Görev icabı memur olarak yapması gerekiyorki yapmışlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet KABADAYI (7 yıl önce)
    Sayın editör! herhalde sizin Ali Yıldırım ile igili bir kuyruk acınız olsa gerek, sitenizde Ali Yıldırım haberleri eksik olmuyor da ondan....
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (7 yıl önce)
    O kadar önemli mi?Memur olsa ne olur olmasa ne olur.Ali Rıza SEPTİOĞLU adam ilkokul mezunu idi Meclis Başkanlığı yaptı.Onlar işi bilirler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydın Fırat (7 yıl önce)EROL isimli kullanıcı yorumuna
    Can hemşerilerim. Bugun devlet malını haksızca yiyenlere göz yumuyorsan.Bu günleri senle dahil çocuğun torunun arar 3 kuruş menfaate satma şu güzel memleketi.Bana kızarsın haklısın ben menfaat vermedim. Septioğlu tahsilininden deģil en yaşlı üye sıfatıyla TBMM GENEL KURULU A Başkanlık yapmıştır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandas (7 yıl önce)
    'Kadına köle olma,ailene reis ol' sacmalığının mimarı...Maksadını aşan ifadelerle Malatya belediyesini rezil etmisti.Belediye de onu vezir etti.Komik...
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz (7 yıl önce)
    Kimin nereye atandığının önemi yok.Kimin ne kapasitesi var neler yapar projeleri nedir bunlar önemli.Bakıyoruz Sivil toplum kuruluşlarında (odalar) belediyede valilikte ne yapılıyor.KOCAMAN bir hiç var mı bir iş var mı halka dokunma dinleme bir şeyler üretme hayır.Az olsun bizim olsun zihniyeti ile işler yürür.Valilik izler sivil toplumlar kurumların eksiğini söylemez bu vesile ile üst makamlarda oturanlar arasında çok samimi dostluklar oluşur.Sonuç ülke kaybeder yazık hemde çok yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Saltanat devri (7 yıl önce)
    Bu yöneticiler adaletsizlikte tavan yaptılar. Ne kadar haketmeyen, şartları uymayan, kabiliyetsiz, liyakattan uzak, peki efendim deyip başka bir özelliği olmayan sözde yöneticilerle doldurular kadroları. Hele birde mevcut savurganliklar saltanat surmeler hersey bunlarda. Daire başkanlarının müdürlerin altına özel tahsis araçlar. Adamlar bu makamlarla beraber kendi araçlarını sattılar. Conku aile boyu geziyorlar bu araçlarla. Üst model konforlu Maski de büyükşehir de inanılmaz bir savurganlik hakim. Görün bunu çok yazık. Hz. Ömer in kuzu temsili ne bakın eyy yöneticiler. Bunların hesabı zor olur. Ben bilirim demekle olmaz kaldırıp kafanızı bir bakın. Bu paralar hepimizin sizin kazancının değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • serkan (7 yıl önce)
    malatya haber sitesi neden bu kişi ile alakalı sürekli olumsuz haberler yapıyor. haber yapış şeklinizden anlaşılan Bu ali yıldırım dediğiniz kişi sizde derin bir acı bırakmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • serkan (7 yıl önce)
    Ali Yıldırım Malatya için bir değerdir bu zamanla anlaşılacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (7 yıl önce)
    BETERİN BETERİ VAR........BIRAKIN UFAK TEFEK BİR GÖREV VERMİŞLER KONTROL ALTINDA GÖREV YAPMAYA ÇALIŞSIN. ALLAH KORUSUN ADAM AVUKAT YARIN CUMHURİYET BAŞ SAVCISI YAPIP MALATYA YA VERİRLERSE NE DİYEBİLİRSİNİZ Kİ.
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (7 yıl önce)
    kapısını rahatça çalacağımız ERTAN MUMCU kardeşimize yazık ettıler genel sekreterlik Malatyalı olarak getrılımesı gerekırdı.ne de olsa malatyalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Katiliyorum sana kardesim. Ertan bey ile merhabamiz var. Gordugu yerde halimi hatirimi sorar. Bu sadece benim icin degil bircok kisi icin gecerli. Ertan beye ayip edildi. Cunku malatyaya hakim sorunlari iyi bilen birisi. Halka iliskileri cok iyi. Ahmet cakir bey cok degisti bunu ben degil yakin arkadaslari soyluyor. Malesef malatyadaki o meshur dernek bazi onemli yerlere atandilar. Cok sıkı kadrolasiyorlar. Gulen cemaatine ne diyorlar? Devlet icinde devlet. Biz de hakverdik. Cemaatler siyasetin icinde olmasin diye. Peki bu meshur dernek ne yapiyor? Gulencilerin 2 katini yapiyor. Cumhurbaskanim bu olusumdan muhakkak haberiniz var. Artik bu olaya mudahale edin.
    0
    0
    Yanıtla
  • hukuk adamı (7 yıl önce)
    arkadaşlar bırkaın beledıyeyı. bakan vekalet eden müdürlere.tamamen kanunsuz. okadar dıger kurumda müdür varken başka bır kurumda teknısyen valılkte müdürlüğe bakıyor.bu yanlış mudur kadrolarına en azından mudur ünvanlı kişiler bakmalı.yanı kısaca hukuk dışı atamalar maalesef cok.bu kadar işsiz ınsanlar varken özel kalemden memur olanlar hak yemeden başka bıe şey degıl.adaletlı olalım ehıl ınsan atayalım..adaslet adalet adelet.inşallah düzelir ınaıcımı taşıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasporlu44 (7 yıl önce)
    tencereye her türlü kapak uydurur malatya belediyesi her şeyi istediği şekilde yer ve götürür ama şunuda unutmasınlar kımsenın hakkı kımsede kalmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 yıl önce)
    Sayın editör ne olursun bu kişinin malatyayı ulusal medyada rezil ettiği afişleri haberleri yayınla bizim milletimiz herşeyi çabuk unutuyo İnternette malatya kent konseyi afişleri yazıldığında bu utanç verici olay çıkıyo ilk başta
    0
    0
    Yanıtla
  • elf (7 yıl önce)
    savunucular nerde uyuyormu bişey yazmamışlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (7 yıl önce)
    Evetttt. Ertan mumcu icin 10 yil memurluk yapmadigi icin atanamadi diyen sahislar. Nerdesiniz 657 uzmanlari.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ertan Mumcuya haksızlık olmasın oda özel kalemden memur oldu. Nereye atanamadı
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan ekenci (7 yıl önce)fatih isimli kullanıcı yorumuna
    onu bunu bilmem de bunlar vatan aşkıyla .hizmet aşkıyla buralara gelen insanlar değil üç dosya alırım umuduyla bir oraya bir buraya bir o parti bir şu parti...
    0
    0
    Yanıtla