SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gazeteci Haydar Karaduman Toprağa Verildi

0
Güncellendi - 2019-09-05 20:02:38
Gazeteci Haydar Karaduman Toprağa Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Çoklu organ yetmezliği nedeniyle tedavi altında bulundurulduğu hastanede vefat eden Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, yoğun bir katılımla son yolculuğuna uğurlandı. Karaduman’ı son yolculuğuna ailesi ve yakınları, Malatya protokolu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, dernek ve oda başkanları ile gazeteciler uğurladı.

Adana İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunu olan, 1980'li yılların başından itibaren bir süre Türk Haberler Ajansı ve Güneş Gazetesi'nin Malatya temsilciliğini yapan, 1986 yılından 2013 yılına kadar yayın hayatını sürdüren Hamle Gazetesi’nin sahibi olan  Yeni Malatya Gazetesi’nin ortaklarından 68 yaşındaki Haydar Karaduman bir süredir hastanede tedavi görüyordu.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nin başkanlığını 30 yıldır sürdüren, biri 22 yaşında iken vefat eden 4 çocuk babası Haydar Karaduman’ın cenazesi, Çarşamba günü öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Malatya Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenaze törenine merhumun ailesi ve yakınları, Vali Aydın Baruş, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Malatya Baro Başkanı Enver Han, AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Basın İlan Kurumu Malatya Şube Müdürü Yaşar Kuru, Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Başkanı Şevket Keskin, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan,  Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, Çukurova Gazeteciler Cemiyet Başkanı Cafer Esendemir, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Derneği Başkanı Fatih Avcı, Malatya Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri, birçok STK temsilcisi, çok sayıda gazeteci ve vatandaşlar katıldı.

TAZİYE YERİ: Kernek Mahallesi, Erenler Sokak. Battalgazi- MALATYA

BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI..

Tüfenkci: “Mekanı cennet olsun”

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci yayınladığı mesajda; “Malatya’nın hafızasını taşıyan duayen gazeteci, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman’ın vefatını üzüntüyle öğrenmiş oldum. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm basın camiasına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.”

Çalık: “Büyüğümüzü kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum”

AKPi MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık yayınladığı mesajda; “Duayen gazeteci, Kıymetli bir büyüğümüzü kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman abimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesinin, sevenlerinin ve Malatya’mızın başı sağolsun. Mekanı cennet olsun inşallah.” ifadelerine yer verdi.

Ağbaba’nın mesajı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, hayatını kaybeden Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman için taziye mesajı yayınladı.

Ağbaba, Haydar Karaduman’ın Malatya Basınının duayen isimlerinden biri olduğunu belirterek, “Ömrünü gazeteciliğe veren, uzun yıllar Malatya Gazeteciler Cemiyeti başkanlığı yaparak basının sorunları ve çözüm önerileri için mücadele eden Haydar Karaduman’ın vefatı hem Malatya için hem de basın camiası için büyük bir kayıptır.Karaduman’a Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Malatya basın dünyasına taziye dileklerimi iletiyorum” dedi.

Çakır’ın mesajı

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır mesajında, “Duayen gazeteci, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman abimizin vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Kendisine Allahtan rahmet, sevenlerine sabırlar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Kahtalı’nın mesajı

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Haydar Karaduman’ın vefatı dolayısıyla yayınladığı mesajda; “Uzun zamandır ilimizin Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığını yapan, Malatya’mızın yetiştirdiği duayen gazetecilerden, Haydar Karaduman ağabeyimizin vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allahtan Rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun.” dedi.

Fendoğlu’nun mesajı

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu yayınladığı mesajında; “Malatya basınının duayen ismi Haydar Karaduman ağabeyimin vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ağabeyime Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun.” dedi.

MTÜ Rektörü Karabulut

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut, mesajında "Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman'ın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum, Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve Malatya basın camiasına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."dedi.

Gürkan: “Malatya için önemli bir değerdi”

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’nın duayen gazetecilerinden ve Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olan Haydar Karaduman’ın vefatı nedeniyle bir taziye mesajı yayınladı.

Başkan Gürkan mesajında şunları dile getirdi: “Rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gören Malatya’nın yetiştirmiş olduğu duayen gazetecilerden olan ve 30 yıl boyunca Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı görevini yürüten Haydar Karaduman’ın vefatını büyük bir teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Gazetecilik mesleğine uzun yıllar başarıyla hizmet eden, birikimi ve tecrübesi ile gençlere örnek olan, yaşamı boyunca gazetecilik mesleğini daha ileri noktalara taşıma gayretinde olan Haydar Karaduman, Malatya için önemli bir değerdi. Merhuma Allah’tan rahmet kederli ailesine, sevenlerine ve basın camiasına başsağlığı diliyorum.”

Güder: “Önemli bir şahsiyetti”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman’ın vefatı dolayısıyla bir taziye mesajı yayımladı. Başkan Güder, Karaduman’ın vefatından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Merhuma Allah’tan rahmet, ailesinin ve basın camiasının başı sağ olsun” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman’ın vefatı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Malatya’mızın yetiştirdiği duayen gazetecilerden ve Malatya’nın bir değeri olan Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman’ın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Gazetecilik mesleğini, basın meslek ilkeleri doğrultusunda uzun yıllar sürdüren, genç gazetecilere tecrübelerini aktaran ve örnek olan Karaduman, basının sorunlarından çok, sorumluluklarını her platformda dile getiren önemli bir şahsiyetti. Vefatı, ailesi ve basın camiasını olduğu gibi Malatya’mızı ve sevenlerini de derinden üzmüştür. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve basın camiasına sabırlar ve başsağlığı diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Çınar’ın mesajı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman abimize Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.”

Akçadağ Belediye Başkanı Kazgan

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman’ın vefatı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “1986 yılında Hamle Gazetesiyle birlikte halkın haber alma noktasında bilgilendirmesini sağlayan ve o günden bu yana Malatya basının yetiştirdiği duayen gazetecilerden biri olan ve Malatyamızın bir değeri olan Malatya Gazeteciler Derneği Başkanı Haydar Karaduman’ın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Malatya’da gazeteciliğin ender isminden biri olan, meslek ilke ve ahlakıyla uzun yıllar Malatyamıza hizmet etmiş ve tecrübelerini yeni nesillere aktaran Karaduman, Gazeteci meslektaşlarını bir çatı altında toplayarak sorunlarının daha çok dile getirilmesi noktasında yaptığı çalışmalarla hafızalarda yer etmiş bir şahsiyettir. Haydar Karaduman’ın vefatı ailesi başta olmak üzere basın camiasını üzdüğü gibi bizleri de derinden üzmüştür. Merhum Haydar Karaduman’a Allah’tan rahmet kederli ailesine, yakınlarına ve basın camiasına sabırlar ve baş sağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Dişlioğlu: “Malatya basın camiasına sabırlar dileriz”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Diyarbakır İl Müdürü Fikret Dişlioğlu yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı;

“Malatya Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Haydar Karaduman’ın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Gazeteciliğe 1978 yılında başlayan ve 30 yılı aşkın MGC’nin başkanlığını yapan usta kalem Haydar Karaduman’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve Malatya basın camiasına sabırlar dileriz.”

BtcTürk Yeni Malatyaspor Kulübü

"Duayen gazeteci, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı değerli büyüğümüz Haydar Karaduman’ın vefat haberini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz."

Dağ:”Büyük katkıları olmuştur”

Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, Haydar Karaduman’ın vefatı nedeniyle bir taziye mesajı yayınladı.

Başkan Dağ, mesajında şu ifadeler yer verdi:”Rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gören Malatya’nın yetiştirmiş olduğu duayen gazetecilerden olan ve 30 yıl boyunca Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı görevini yürüten Haydar Karaduman vefatı basın camiasını derinde üzmüştür. Merhum Haydar Karaduman’ın Malatya Basınına büyük katkıları olmuştur.Merhuma Allah’tan rahmet kederli ailesine, sevenlerine ve basın camiamıza başsağlığı diliyorum.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Mehmet Yaşar Çerçi (4 yıl önce)
    Sevdiğim ve her zaman saygı duyduğum Malatya Gazeteciler Cemiyetinin Değerli Başkanı Haydar Karaduman beyin vefatını teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Malatya da Telekom Başmüdürlüğü ve Başkanlık yaptığım dönemlerde kendileriyle çok defalar teşriki mesailerimiz olmuştur. Ve her defasında yapıcı ve olgun kişiliğinden, paylaştığı değerli gözlem ve tecrübelerinden istifade etmişimdir. Malatya ziyaretlerimde, rahatsızlığı sebebi ile evinde geçmiş olsun deyip hatır sormayı çok arzu etmiştim ama kendileri müsait olmadığı için kısmet olmamıştı. Kendilerine Allah’ tan rahmet diliyorum. Muhterem ailesine ve meslektaşı olan Malatya Basın Camiasına başsağlığı dileğimi arzediyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Sözen (4 yıl önce)
    Malatya basınına değerli katkıları olan hoş bir dost idi.Allah rahmet eylesin.Sevenlerine taziye dileklerimi iletiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bahadır Altaş (4 yıl önce)
    Basının bağımsız olduğu yıllarda farklı kişiliği ve gazeteciliğe farklı bakış acısı getiren ve Malatya'nın siyasi hayatının bir dönem tanıklık eden bir kişi olarak Malatya basının önemli bir kaybı. Allah rahmet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmet (4 yıl önce)
    Malatya büyük bir değerini kaybetti, Allah rahmet eylesin!
    0
    0
    Yanıtla