SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hayır Çarşısı' Açtı

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:38:16
'Hayır Çarşısı' Açtı
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Battalgazi Belediyesi Hayır Çarşısı’nın açılışına katıldı. Burada konuşan Bakan Tüfenkci, Battalgazi Belediyesi’nin sosyal belediyecilik kapsamında Hayır Çarşısı’nı hizmete sunduğunu belirterek, “Bizim her platformda hayrın yanında olmamız lazım” dedi.

Battalgazi Belediyesi Hayır Çarşısı’nın açılışı gerçekleştirildi. Hayır Çarşısı’nın açılışına Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, AKP Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, AKP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, İl Müftüsü Ümit Çimen, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, Malatya İli Koyun Keçi Birliği Başkanı İhsan Akın, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Hayır Çarşısı’nın açılışı programı ilk olarak Battalgazi Belediyesi mehteran takımı ve halk oyunları ekibinin gösterisi ile başladı.

Açılışta konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin bakan olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Gürkan, “Bakanımızın bugün Malatya’mızı şereflendirmesi ve Hayır Çarşısı’nın açılışının da bugüne denk gelmesi güzel oldu. Ben bu vesileyle Bakanımıza Malatya’mıza hoş geldiniz diyorum. Bakanımızın Malatya’mızın medar-ı iftiharıdır. Kişiliği, kibarlığı, zarafeti, nezaketi ile il başkanlığımızı yaptığı dönemde ve daha sonraki süreçteki milletvekilliği adaylığı ve milletvekilliği süreci içerisinde toplumun gönlünü kazanmış, toplumda büyük sevgi ve muhabbet oluşturmuş bir isimdir. Ayrıca böyle bir bakanlığın Malatya’mıza tevdi edilmesinde emeği olan başta Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza, tüm Malatyalı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Sizlerin göstermiş olduğu teveccüh, Malatya’nın elini güçlendirdi. Güçlendirilen elde bize bakanlık olarak geri döndü. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı adı bir ama iki bakanlığa eşdeğerdir. Biri gümrük diğeri ise ticaret bakanlığını uhdesinde barındırıyor. Bakanlığımızın başta Malatya’mız olmak üzere ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ben inanıyorum ki hasbi olmak Allah nezdinde çok güzeldir. Hasbi olana Rabbim bilmediklerini öğretir ve ona yardım eder” diye konuştu.

Başkan Gürkan, Hayır Çarşısı’nın kuruluş amacına dikkat çekerek, vatandaşlara seslendi. Gürkan, “Sizin kullanmadığınız bir başkasının hayali olabilir düşüncesi içerisinde hareket etmeliyiz. Bugüne kadar ülke genelinde 10 tane hayır çarşısı vardı. Battalgazi’de açtığımız bu hayır çarşısı 11’inci Hayır Çarşısı olarak faaliyete geçti. Burada sivil toplum örgütleri, diğer yardım kuruluşları ve Valiliğimizle birlikte ortaklaşa olarak ve diğer kuruluşlara takviye olarak açılmıştır. Bu hayır çarşımızda puan usulü olarak ihtiyacı olan aileler gelip burada alışverişlerini yapabileceklerdir. Bu merkeze emeği geçen tüm hayırseverleri kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise Malatya’nın partilerine ve kendisine verdiği desteğe teşekkür etti. Bakan Bülent Tüfenkci, “Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Rabbimize hamd ve şükür ediyoruz. Çok önemli bir görev yüklendik. Bu görevi sizlerin desteğiyle, dualarınızla başarıyla altından kalkacağımıza inanıyoruz. Bu başarı sizin başarınız olacak. Malatya'nın başarısı olacak. Hizmet Türkiye’ye ve Malatya’ya olacak. Hizmetlerimize birbirimize sarılarak yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Bakan Tüfenkci, Hayır Çarşısı gibi kurumların önemine dikkat çekerek, “Bugün Battalgazi Belediye Başkanımızın hayırlı bir açılışı için buradayız. Bizlerin her platformda hayrın yanında olması lazım. Hayır işlerinde birbirimize yardımcı olmamız lazım. Mazlumları, dezavantajlı grupların tamamını destekleme adına belediyelerimizin mütevazi ama geniş kitlelere ulaştıracak bu tür projelerde devletimiz her daim yanındadır. Hayır Çarşısı’nın hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Bakan Tüfenkci’nin konuşmasının ardından İl Müftüsü Ümit Çimen’in yaptığı dua ile birlikte Hayır Çarşısı’nın açılışı gerçekleştirildi. Hayır Çarşısı’nı gezen Bakan Tüfenkci ve beraberindeki protokol üyelerine aşure ikram edildi. Program sonunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından belirlenen 100 aileye Hayır Kart dağıtıldı, daha sonra hayırsever iş adamlarına teşekkür plaketi takdim edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız