SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hayır Demekte Hayır Var.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:54:57
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi öğrencilerine, “Çocuk İstismarı ve İhmalinin Önlenmesi” konulu eğitici eğitim verildi. 

Tıp Fakültesi Amfisi’nde, İnönü Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Topluluğu tarafından gerçekleştirilen eğitim çalışması kapsamında Çocuk İstismarı ve İhmalini Önleme Derneği Gençlik Kolu üyeleri Prof. Dr. Orhan Derman, Avukat Hatice Kaynak, Sosyal Hizmet Uzmanı Figen Paslı ve PDR Uzmanı Fevziye Dolunay tarafından üniversite öğrencilerine eğitici eğitim verildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Derman, öğrencilerin 12 haftalık eğitiminin ardından belirli bir yeterliliğe erişmeleriyle birlikte, kendilerinin hazırladıkları modülleri, ilkokul öğrencilerine oyunlar eşliğinde sunduklarını kaydederek, ilkokul öğrencilerine “hayır” diyebilme becerilerinin artırıldığını söyledi.

Derman, Çocuk İstismarı ve İhmalini Önleme Derneği Gençlik Kolu’nun Ankara’da 6 yıldır güzel bir aktivite yürüttüğüne dikkat çekerek, “Gençlik Kolu, 6 yıldır çok güzel bir aktiviteyi Ankara’da yürütüyor. Bu aktivite kapsamında ilk önce üniversite öğrencilerini gönüllülük esasına göre davet ediyoruz. Öğrenciler, yaklaşık 12 haftalık o konunun uzmanları tarafından eğitim alıyorlar. Bu eğitimin ardından belirli bir yeterliliğe geldikten sonra yine kendilerinin hazırladıkları modülleri ilkokul öğrencilerine oyunlar eşliğinde sunuyorlar. Biz böylelikle ilkokullarda daha ergenliğe girmemiş olan çocuklarımıza, 'hayır' diyebilme becerilerini artırmalarını sağlıyoruz. Biz bu modülü, 6 yıldır oluşturduk. Modül son şekline getirildi ve model olarak Türkiye’nin çeşitli yerlerinde sunuyoruz” diye konuştu. Derman, modülün ilkokullarda başarılı bir şekilde yürütüldüğüne dikkat çekerek, şunları kaydetti: 

“Hem üniversite öğrencilerinin bu konudaki duyarlılığı artıyor hem de öğretirken öğreniyorlar. Artı ilkokul öğrencileri de 'hayır' diyebilme becerilerini kazanıyorlar. 'Hayır demekte hayır vardır' diyoruz. Erişkinlerin yaşamlarında 'hayır diyememelerinin' sıkıntılarını giderebilmek için küçücük öğrencilere bunları aşılamaya çalışıyoruz. Ankara’da 6 yıldır uyguluyoruz ve ilkokullarda başarılı bir şekilde yürütülüyor. Burada kullanılan bütün materyalleri büyük bir mutluluk ve sevinçle ifade ederiz ki, buraya katılan üniversite öğrencileri tarafından oluşturuyor. Ve tamamıyla öğrencilerin kendilerinin harmanladığı, kendilerinin oluşturduğu bir eğitim modelini, ilkokullarda öğrencilerimize oyunlar eşliğinde aktararak, yaşama geçirmeye çalışıyoruz. Aldığımız geri bildirimler çok olumlu. Ve bunu Malatya gibi ülkemizin çok şirin bir kentinde de uygulama imkanı verdikleri için İnönü Üniversitesine teşekkür ediyoruz.”

Avukat Hatice Kaynak ise, “Üniversite öğrencilerimizin bundan sonraki meslekleri çocukla ilgili olacak. Hem duyarlılık kazandırmak hem de derneğimizin Ankara’da yürüttüğü proje benzerini Malatya’da yaparak, koçluk modeliyle kendilerinden küçük ilkokul öğrencilerine anlatmalarını sağlamak amacıyla bu eğitimi veriyoruz” dedi.

Sosyal Hizmet Uzmanı Figen Paslı da, eğitimin, geleceğin anne ve babaları olan üniversite öğrencilerine verilmesinin büyük önem taşıdığına vurgu yaparak, “Gençlerle çalışıyor olmanın güzel bir tarafı da geleceğin anne ve babaları olmalarından kaynaklanıyor. Onların bu dönemde almış oldukları eğitimleri, kendi çocuklarına da yarayacağından çok eminiz. Çok umut verici çalışmalar. Dolayısıyla ihmal ve istismar gerçeği ile erken yaşta tanışmanın, önleme çalışmaları için büyük bir anlamı var” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Çocuk İstismarı ve İhmalini Önleme Derneği'nin Malatya Şubesi'nin de çok yakında açılacağı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız