SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hayırda Şerde Akrabalık Önde'

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:51:23
'Hayırda Şerde Akrabalık Önde'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Rışvanlıları Derneği (Rışvander) bahar dönemi ilk seminerini düzenledi. Rışvander Selahaddin Eyyubi Salonu’nda düzenlenen seminere katılım oldukça yoğun oldu. 

“Akrabalık Hukuku” konulu seminere konuşmacı olarak Araştırmacı-Yazar Ramazan Keskin katılırken, açış konuşmasını yapan Rışvander Başkanı Mehmet Haskul, “Takdir edersiniz ki Ramazan Hoca’nın hepimizin üzerinde çok büyük emekleri var. Ayrıca “Akrabalık hukuku” konusunu seçmemizin sebebi de bizim bir akraba topluluğu olmamızdan kaynaklanıyor. Bizden birinin kendimiz hakkında bize görevlerimizi hatırlatması daha anlamlı olur diye düşündük” dedi.

Daha sonra seminere geçen Ramazan Keskin, tüm insanlığın ortak bir atadan geldiğine dikkat çekerek kavimlerin, aşiretlerin ve milletlerin kendi mensubiyetlerini bir üstünlük vesilesi kılamayacağını ama, aynı zamanda bu mensubiyetin bir küçümseme vesilesi de yapılamayacağını ifade etti. Keskin konuşmasında şunları söyledi:

“Hayır’da akrabalık önde geldiği gibi Şer’de de akrabalık önde gelmektedir. Burada Peygamber Efendimiz döneminde yaşanan Bedir Savaşı’na dikkat çekmek istiyorum. Çünkü bu savaşta en yakın akrabalar birbirlerine karşı savaşmışlardı. O yüzden bu savaş İslam için çok önemli bir savaştı. Buna dayalı olarak bizim de buradaki ilkemiz yakınlarımıza yardım ederken olduğu gibi kendi değerlerimizi korurken de en yakın akrabalarımızla da karşı karşıya gelebiliriz.

Burada bir gerçeği de ifade etmeliyim ki akrabalarımızla hiçbir şekilde ilişkilerimizi koparmamalıyız. 28 Şubat sürecinde de yaşadığımız sıkıntılar karşısında akrabalığın ne kadar önemli olduğu bir kez daha tarafımızca anlaşılmıştır. O zor günlerde bize sahiplik eden daha önce kıymet vermediğimiz akrabalarımız olmuşlardı.”

Keskin ayrıca, Rışvander’in de bir akraba topluluğu olarak birbirlerini desteklemek ve birbirlerine sahip çıkmak amacıyla kurulduğunu belirterek “Ancak Rışvander’in kurulması pek çok kimseyi rahatsız etmiştir. Bunun sebebi Rışvander’in kavmiyetçilik, aşiretçilik yapmasından değil acaba bunlar bir araya gelir de kendi haklarına sahip çıkarlar mı korkusuyla bu tip ithamlarda bulunmaktadırlar. Halbuki Pütürgeliler, Darendeliler, Hekimhanlılar, Doğanşehirliler hep bir araya gelerek dernekler kurmaktalar. Kimse bunlara ırkçılık suçlamasında bulunmuyor. Ama ne zaman ki Rışvander kuruldu herkes ırkçılık ve kavmiyetçilik yapıyorlar dediler” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız