SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hayırların En Büyüğü"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:32:02
A- A+ PAYLAŞ

Himayeye Muhtaç Yaşlılar Çocuk ve Kadınlar Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği (HİMYAÇDER) tarafından düzenlenen etkinlikte siyasiler ve üyeler bir araya geldi. 

Hilton by Doubletree’de düzenlenen etkinliğe AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Girişim Gurubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Kavuk, İşadamı Reşat Erdoğan ile çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcileri ve üyeler katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan HİMYAÇDER Genel Başkanı Ayşe Ece Budan, “Bugün hepiniz HİMYAÇDER’den bir bilet alarak buraya gelip, yoksulluktan eğitim halkı olmayan, sokakta yaşayan madde bağımlısı çocuklara, şiddete uğrayan kadınlarımıza, çocuk gelinlerimize, imam nikahı ile kandırılan mağdur olan kızlarımıza ve bakıma muhtaç olan yaşlılarımıza 50 TL destek ile hayırların en büyüğünü yaptınız. Allah hepinizin hayrını kabul etsin” dedi.

Yastığınıza kafanızı koyduğunuzda huzurlu uyumanın tek yolunun insana yapılan yatırım olduğunu ifade eden Budan, “Kadına yönelik şiddetin hızla büyümesi, fuhuş sektörünün beslenmesini, terörün yürekleri yakmasını, boşanmaların çığ gibi büyümesini, evlilik müessesinin kutsaliyetinin yitmesini ve bir çok üzücü olayların bitmesini ancak biz kadınlar başarabiliriz” dedi.

Daha sonra söz alan Milletvekili Cemal Akın ise Hz. Muhammed’in bir hadisinden bahsederek, “Peygamber efendimiz bir sohbetinde ‘benden sonra korkarım kadınları ve yetimlerin hakları teslim edilmeyecek’ endişesini belirtmiş ancak Peygamberin sünnetini devam ettiren bir çok sivil toplum kuruluşu bunlardan biri de HİMYAÇDER aynı gayeye hizmet etmek için uğraşıyor” dedi. 

Başkanlığını Ayşe Ece Budan’ın yaptığı HİMYAÇDER’in yaşlılar, kadınlar ve çocukların haklarının korumada, kimsesizlerin kimsesi olma noktasında büyük hizmetler verdiğini dile getiren Akın, Sivil Toplum Örgütlerinin çoğalmasının bir noktada da demokrasinin yerleşmesi için gerekli olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından derneğe katkı ve desteklerinden dolayı emeği geçenlere plaket verildi. Plaketini Derneğin Genel Başkanı Budan’ın ellerinden alan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, hiçbir karşılık beklemeden böylesine önemli yardım faaliyetlerini yürüten HİMYAÇDER’e teşekkür ederek, bu gibi derneklerin gelişmesiyle kentteki sosyal ve kültürel hayatında değişeceğine inandığını dile getirdi.

Plaketini alan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, HİMYAÇDER’in önemli bir yaraya parmak bastığını ifade ederek bunun takdire şayan bir davranış olduğunu söyledi.

İşadamı Reşat Erdoğan’da plaketini aldığı sırada yaptığı konuşmada, bu çorbada bir nebzede olsa desteklerinin olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek HİMYAÇDER’in bu çalışmasından dolayı dernek üyelerine teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız