SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hayırseverler Sağolsun!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Devlet Hastanesi'nde büyük ihtiyaç duyulan, yeni doğan yoğun bakım, çocuk hasta odası ve çocuk oyun odası, Yardım Sevenler Derneği'nin katkısıyla hizmete açıldı.

Yardım Sevenler Derneği'nin Malatya Devlet Hastanesi'nde bir süre önce başlattığı "Bir oda da sen döşet" kampanyası kapsamında, hastane içinde hastaların ihtiyacına cevap veremeyen, yeni doğan yoğun bakım ünitesi hizmete açıldı.

Devlet Hastanesi'nde düzenlenen törene, Sağlık İl Müdürü Dr. Hacı Bayram Zengin, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Vahap Boztepe, Yardım Sevenler Derneği Başkanı Ayten Kılıçaslan, dernek üyeleri, odayı yaptıran Palancı ailesi, Çocuk Oyun Odası'nı yaptıran Ali Vefa Tutan ve davetliler katıldı.

Malatya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Vahap Boztepe, yeni doğan doğum ünitesinin, ciddi anlamda büyük bir eksiklik olduğunu belirterek, "Merkezdeki hastanelerimizde yeni doğan yoğun bakım ünitesi bulunmuyor. Bizde ihtiyaca cevap veremediğimiz için hastalarımızı Turgut Özal Tıp Merkezi'ne gönderiyorduk. Kapasite yetmediği için sıkıntı oluyordu. Yapılan bu yardımla birlikte büyük bir ihtiyaca cevap vermiş olacağız. Öyle bir mekan hazırladık ki burada küvöz, hemşire izleme odası, emzirme odası ve yeni doğan yoğun bakım ünitemizle hizmet vereceğiz" dedi.

Sağlık İl Müdürü Dr. Hacı Bayram Zengin ise, Malatya da bebek ve anne ölümlerinin Türkiye ortalamasının gerisinde olduğunu kaydederek, "İlimizde çocuk ve anne ölümleri Türkiye geneline baktığımızda çok geride. Bazen geride olmak negatif anlamına gelmez, bu bizim için çok büyük bir başarıdır. Malatya'da yeni doğan yoğun bakım ünitesi çok ciddi problem haline gelmişti. Sağlık Bakanlığımız'da bunu zaman zaman dile getiriyordu. Yer sıkıntısından dolayı ihtiyaca cevap veremiyor ve hastalarımızın bir kısmını diğer illere gönderiyorduk. Yapılan bu hizmetle artık bu sorunu aştık" şeklinde konuştu.

Yardım Sevenler Derneği Başkanı Ayten Kılıçaslan da, çok güzel bir iş yaptıklarını ifade ederek, "Bizlerin manevi desteği ve yardımda bulunan vatandaşlarımızla beraber iyi bir hizmet daha yaptık. Bu kampanyaya herkesin destek vermesini bekliyoruz" dedi. Oluşturulan ünitelere destek veren Ahmet Kamer Palancı ve Ali Vefa Turan ise, yaptıkları yardımdan dolayı manevi haz duyduklarını, herkesin böyle yardımlarda bulunmalarını istediklerini söylediler.

Yapılan ünite ve odaların gezilmesinin ardından Yardım Sevenler Derneği Başkanı Ayten Kılıçaslan, Tedaş Müessese Müdürü Cemal Erkoç, Yardımda bulunan Ahmet Kamer Palancı ve Ali Vefa Turan'a birer teşekkür plaketi verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız