SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hayırseverlerin Eğitim Mutluluğu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Battalgazi İlçesi'nde, aynı zamanda Türkiye Finans Katılım Bankası yönetim kurulu üyesi olan Avukat İlhan İmik tarafından yaptırılan 8 derslikli Atatürk İlköğretim Okulu ile işadamı Nihat Tecdelioğlu tarafından yaptırılan Battalgazi Anaokulu düzenlenen törenle açıldı.

Battalgazi İlçesi'nde yeni yaptırılan Atatürk İlköğretim Okulu'nun açılışı nedeniyle düzenlenen törene Vali Halil İbrahim Daşöz, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Battalgazi Kaymakamı Mehmet Eriş, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Gerek, Malatya Belediye Başkan Vekili Yusuf İzzettin Cengiz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, hayırsever işadamı Av. İlhan İmik, Tecdelioğglu ailesi adınaysa Günsal Aksoğan ile çok sayıda davetli katıldı.

Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Serçe, ilçede kapalı okulları bulunmadığı gibi, okulsuz yerleşim yerlerinin de olmadığını söyledi.

Üniversite yıllarında aynı yurtta kaldığı CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun önerisiyle okulu yaptıran hayırsever işadamı Avukat İlhan İmik, kendisine böyle bir hayırlı iş yapmasını sağlayan ve aracı olan herkese teşekkür ederek, 36 yıllık çalışma boyunca helal olarak kazandığı ve vergisini verdiği parayla okul yaptırmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Avukat İmik, "Bugün bu dünya koşullarında dik ve onurlu bir şekilde bayrağımızı daha yükseklerde tutabilmek için daha çok çalışmalıyız" dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise Avukat İlhan İmik'e verdiği destekten dolayı teşekkür edip, günün anısına bir plaket verdi.

Battalgazi Kaymakamı Mehmet Eriş de, okulun 1 yıl gibi kısa sürede bitirilerek hizmete girdiğini ve yine bir hayırsever işadamı tarafından yaptırılan 16 derslikli okulun inşaatınınsa sürdüğünü bildirdi.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise "Hepimiz çok mutluyuz. Ülkemiz ve geleceğimiz için en iyi yatırım eğitim kurumlarıdır. Eğitim ülkemizin en stratejik konularından biridir" diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra okulun açılışı yapılıp, sınıflar gezildi. İlköğretim birinci sınıfların ders gördüğü sınıfa giren Vali Daşöz ve davetliler, sınıf öğretmeninin verdiği dersi öğrencilerin yanına oturarak dinledi. Vali Daşöz, tahtaya çıkarak eline tebeşir alıp, "Çocuklar dünyanın en güzel çiçekleridir. Onlar sadece geleceğin mirasçısı değil, bugünün de ortağıdır. Onları çok seviyoruz ve onlara güveniyoruz" yazdı.

Atatürk İlköğretim Okulu'ndaki açılıştan sonra davetliler Nihat Tecdelioğlu tarafından yaptırılan Battalgazi Anaokulu'nun açılışını yaptı. Tecdelioğlu adına törene katılan Günsal Aksoğan, yarının büyükleri için böyle bir hizmette bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Vali Daşöz ise, okul öncesi eğitimin çok önemli olduğunu kaydederek, ilde okul öncesi eğitim oranının yüzde 18 olduğunu söyledi. Konuşmalardan sonra anaokulu gezildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız