SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hayırsızlara Hayır Demeliyiz'

A- A+ PAYLAŞ

CHP İl Başkanı Veli Ağbaba ve yöneticiler, 12 Eylül referandumu öncesinde "Hayır" oyu verilmesi için propaganda çalışmalarını sürdürüyor.

CHP'den bu çalışmalara ilişkin yayınlanan bülten şöyle:

"AKÇADAĞ'DA..
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Veli Ağbaba Akçadağ’ da sert sözlerle AKP Milletvekillerine seslendi “ 6’sı birden demokratik yoldan gelmedi . Bunlar halkın değil , Genel Başkanlarının vekili “ dedi.

12 Eylül ‘ de yapılacak olan Referandum seçim gezilerini devam ettiren CHP il başkanı Veli Ağbaba , Akçadağ ile bağlı köyleri Bayramuşağı , Duruluova , Ortaköy , Kozluca , Darıca , Kürecik , Aksüt , Çakıllıpınar , Kasımuşağı ve Tataruşağı ‘nı gezip halka seslenip “Hayır “ oyu istedi.

Referandum gezilerini devam ettiren CHP il başkanı Veli Ağbaba halktan 2 değerlendirmeyi yaparak oy vermelerini istedi. Ağbaba birinci değerlendirmeyi Malatya’nın geçtiğimiz sekiz yılına bakarak yapmalarını halktan istedi. Sekiz yılda Malatya’da üreten tüm kurumların yok edildiğini , üretim adına hiçbir şey yapılmadığını Malatya’nın sekiz yılda mesafe kat edemediğini belirtti.

Ağbaba Malatya AKP ‘ ye 2002’de , 2004’de , 2007’de ve 2009’da Türkiye ortalamasının çok üzerinde oy verdi. Malatya’daki bütün insanların vicdanlarına sesleniyorum. Malatya’nın AKP’ye verdiğini AKP Malatya’ya verdi mi ?
Malatya 2002’de beri hem genelde hem yerelde kötü yönetildi.. geçtiğimiz yıllarda Malatya’yı AKP Türkiye’de gülünç duruma düşürdü. Gayri resmi rakamlara göre yüz bine yakın insan su zehirlenmesinden hastanelere düştü. Bu olay Dünyanın neresinde olursa olsun yaşanmış olsaydı o yeri yöneten insan istifa ederdi. Yine 2002’de AKP iktidara geldiğinde Malatya spor neredeydi şimdi hangi ligde olduğunu bilen var mı ? bütün bu nedenlerle AKP’nin 8 yılının sorgulandığı bu oylamada bütün Malatyalı yurttaşlarımızı AKP’ye HAYIR oyu vermeye çağırıyoruz.

İkinci değerlendirmeyi de Anayasa Değişikliği ile ilgili yapmanızı istiyorum.

Eğer Bu iktidarın demokrasi gibi bir derdi , 12 Eylül Anayasasının izlerini silmek anlayışı olsaydı önce 12 Eylül’ün getirdiği kurumları ve yasaları ortadan kaldırırdı. Ama bunlar her şeyde olduğu gibi bu değişiklikte de samimi değiller. eğer 12 Eylül Anayasasının izlerini silmek isteselerdi YÖK’ü kaldırırlardı. Türkiye’de demokrasinin önündeki en büyük engellerden biri olan %10 barajını indirirlerdi. Yine Türkiye’nin, demokrasinin önündeki en büyük engellerden biri olan Siyasi Partiler Kanunu değiştirirlerdi. Bu gün ortaya düşüp demokrasi savunuculuğu yapmaya çalışan AKP milletvekilleri bu kanunun sayesinde milletvekili olmuşlardır.

AKP ‘nin 6 Milletvekilini de eleştiren CHP il başkanı Veli Ağbaba “ 6 ‘sı da demokratik yoldan gelmedi. Demokrasiyi savunduğunu iddia eden AKP Milletvekillerinin hangi demokratik yolla milletvekili olduğunu merak ediyorum. Bunlar halkın değil . Genel Başkanlarının vekili . “ diye tepkisini dile getirirken Malatya halkının artık gerçekleri görmesini istedi.

CHP il başkanı Ağbaba Akçadağ ve köylerinde halka şöyle seslendi : “Referandumla Anayasa Mahkemesi'nin yapısı değiştirilmek isteniyor. Anayasa Mahkemesini bir RTÜK gibi, bir YÖK gibi, bir TRT gibi yönetmek istiyorlar. Kendi yandaşlarını bu kurumlara doldurmak istiyorlar.

2002’den beri parti olarak dokunulmazlıkların kaldırılmasını sürekli savundukları söyleyen Ağbaba ; kendine güvenen, yolsuzluk yapmayan, hırsızlık yapmayan herkes buna destek vermelidir. CHP olarak iktidara geldiğimizde yapacağımız ilk şey dokunulmazlıkları kaldırmak olacaktır.

CHP olarak İktidar olduğumuzda bütün toplumun her kesimiyle konuşarak, uzlaşarak daha çağdaş, daha özgürlükçü, herkesin kendini ifade edeceği bir anayasa yapacağımızın buradan sözünü veriyoruz. Bu anlamda önümüzdeki süreçte tüm bu sebeplerden dolayı ve AKP'nin 8 yıllık iktidarını değerlendirmek amacıyla 'hayır' diyeceğiz. Bu sadece basit bir anayasa oylaması değil bu 8 yıllık AKP hükümetinin oylanmasıdır. .”

ESNAF GEZİSİ..
Cumhuriyet Halk Partisi İl başkanı Veli Ağbaba Referandum gezilerini devam ettiriyor .

CHP il başkanı Veli Ağbaba, Milli Egemenlik Emeksiz esnafını ziyaret edip 12 Eylül ‘ de AKP’ yi “ Hayır” oyları ile sandığa gömmelerini istedi.

Emeksiz esnafını tek tek gezen ve esnaflarla görüşen CHP il başkanı Veli Ağbaba “CHP olarak 2 şey için hayır istiyoruz. Birincisi 8 yılda AKP Malatya ‘ ya bir şey veremedi .Bundan dolayı hayır . 2 ‘ncisi ise AKP ‘nin oluşturmak istediği Anayasasına hayır için oy istiyoruz. Bunun için .Vatandaşlık görevini hepimiz yerine getirip hayır oylarımızla AKP’ ye gerekli dersi vereceğiz.
8 yılda AKP Malatya ‘ da alıp götürdü. Malatya ‘ da işsizlik had safhada , Sümer , Tekel gitti sırada Şeker var .

Malatya ‘ da AKP hep aldı ama karşılığını verdimi hayır . O zaman.12 Eylül Referandumun da Malatyalı olarak Hayır mührünü vurup AKP ‘ ye dersini vermeliyiz “ dedi.

Esnaflarla görüşen ve “Hayır “ oyu isteyen CHP il başkanı Veli Ağbaba "Referandum sadece partimizin sorumluluğu değildir. Cumhuriyete inanan demokrasiye inanan herkesin sorumluluğudur" dedi ve "hayır" oyu kullanılmasını istedi.

12 Eylül askeri darbesinin ürünü olan bazı zihniyetlerin bugün demokrasi savunuculuğunda bulunduğunu dile getiren CHP il başkanı Ağbaba, "AKP’nin hedefi 12 Eylül faşizminin anayasasını değiştirmek değil. Bunların tek derdi tek amacı kendi geleceklerini garanti altına almaktır. Hakim olamadıkları anayasa mahkemesinde, hakimler ve savcılar yüksek kurulunda hakim olmaktır. AKP ‘nin oyununu bozmak için 12 Eylül ‘le hayırsızlara hayır demeliyiz”

Ağbaba ‘nın yanı sıra esnaf gezisinde parti yöneticileri Basri Sarı,Mustafa Mengüç, Ali Cenan Fidan , Hasan Avcı , Hasan Çakıl ve gençlik kolları üyeleri yer aldı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız