SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hayret ve Dehşetle İzliyorum"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:13:19
A- A+ PAYLAŞ

30 Mart yerel seçim çalışmalarını sürdüren Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal, SP Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk ve partililerle birlikte Dilek Beldesini ziyaret etti.

Dilek Beldesi'nde vatandaşlara hitap eden Ahmet Münir Erkal, Malatya'nın geleceğinin kararmaması için herkesin tercihini doğru kullanması gerektiğini söyledi.

Erkal, 30 Mart yerel seçimlerinde, Malatyalıların sadece  5 yıllık belediye başkanını seçmeyeceklerini ifade ederek, "Vatandaşlarımız Malatya'nın yüz yıllık geleceğini belirleyecek. Çünkü burada alınan kararların geri dönüşü yok. İlk başta 1,5 sene Malatya'nın yapılanması sürecek. Malatya'nın yolları, çevre yolları, metro sistemler, hafif raylı sistemler, finans merkezleri, parkları, eğitim ve sağlık altyapısı, çarşı merkezleri, Malatya meydanları ilk defa planlanacak. Malatya, ehil olmayan ellerde yanlış planlanırsa, ilk düğme yanlış iliklenirse, Malatya'nın geleceği karanlık bir noktaya doğru gidecektir. İşi bilmeyen, bu işten anlamayan birinin bu işi nasıl yapacağını, hayret ve dehşetle izliyorum" şeklinde konuştu. 

"BU İŞ BİLGİ, TECRÜBE VE VİZYON İSTER"

Büyükşehrin beraberinde ağır bir mükellefiyet getirdiğine dikkat çeken Erkal, şunları söyledi: "Bu iş çoluk çocuk oyuncağı mı oldu? Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin planlanması gerçekten ağır ve zor bir mükellefiyettir. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ilk defa seçileceği için kurucu başkan görevi görecektir. Bütün sistem yeni baştan kurulacak. Bütün kent yeni baştan planlanacak. Bu nedenle görevi alacak kişi, ağır bir mükellefiyet ile karşı karşıyadır. Onun için ehliyet ve liyakat sahibi olmayanlar, adil yönetim uygulayamayacak olanlar, bu işi bilmeyenler, proje yapma bilgisine sahip olmayanlar, referansları olmayanlar, bu işe hakim olmayanlar, bu işte ustalığı, teknik altyapısı ve birikimi olmayanlar hangi yüzle çıkıp, "Malatya'yı yöneteceğim" diyor?"

"İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN HİZMETLERİNİ, MALATYA'DA YAPILMIŞ GİBİ YAZIYORLAR"

Erkal, İstanbul'da yapılan hizmetlerin Malatya'da yapılmış gibi billboardlara asıldığını savunarak, "Billboardlara bakıyorum; "Marmaray Yaptık" diyor. Soruyorum nerede yapıldı? Malatya'da Marmaray'ı bilen var mı? Bilen varsa söylesin bende öğreneyim. "Kanal İstanbul" yapacağım diyor. Onu bilen var mı? "Tüp Geçit yapacağım" diyor. Onu bilen var mı? Nerede Tüp Geçit? 3. Havalimanı nerede? Vatandaşımız, "Bizim bir tane sivil havalimanımız yok, üçüncüsü ne zaman yapılacak?" diye soruyor.  Bizim aklımızla birileri alay mı ediyor? Neden İstanbul hizmetlerini yazıyorlar? Çünkü Malatya'da yazacak hizmetleri yok. Malatyalıları heyecanlandıracak, "Gerçekten bu hayırlı ve iyi bir hizmet" denilecek bir hizmet yok. Onun için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptıklarını, sanki Malatya'da yapıyorlarmış gibi yazıyorlar. Benden sonra ne yaptınız? 10 yıldır Malatya'da görevdesiniz, ne hizmetler yaptınız. Malatya'nın bir çevre yolu bile yok. Siz ne işe yararsınız? Bu desteğe ihanet ediyorsunuz. Hizmet edemeyenin, belediye başkanı olmaya hakkı yoktur" ifadelerini kullandı.

SP Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk ise, 30 Mart yerel seçimlerinin Malatya için büyük önem taşıdığını belirtti.

Asiltürk, Malatya'nın geleceği açısından yerel seçimleri çok önemsediklerini dile getirerek, vatandaşlardan tercihlerini ehliyetli ve liyakatli insanlardan yana kullanmasını istediklerini söyledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız